spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

„Caravana Educatiei” a ajuns la Zorleni! (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

NOUTATE… Caravana Educatiei este un proiect national lansat de Tineretul Social Democrat (TSD) în cadrul misiunii de a promova educatia ca prioritate a tinerilor social democrati. Programul vizeazã oferirea de sprijin tinerilor de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Nationalã. Timp de o orã, 22 de elevi din Zorleni au beneficiat de cursuri gratuite la matematicã si limba românã. Vlad Ghetu, presedintele TSD Vaslui, Marius Adrian Rândunicã, secretar general al TSD România si unul dintre initiatorii proiectului „Caravana Educatiei”, Paula Hultoanã, primarul comunei Zorleni si Ciprian Trifan, secretar executiv PSD Vaslui, le-au vorbit elevilor despre importanta educatiei si le-au urat succes la Evaluarea Nationalã!

Ziua Nationalã a Tineretului, 2 mai 2023, a fost marcatã de tinerii social – democrati într-un mod inedit. A fost lansatã „Caravana Educatiei”, proiect desfãsurat sub forma unei caravane prin care tinerii din organizatia TSD nu doresc sã facã politicã ci educatie, sã meargã la „firul ierbii”, la cei care au cea mai mare nevoie de ea, de educatie: copii din mediu rural si urban mic, aflati în pragul primului examen serios din acest an: evaluarea nationalã. În autocar sau în centrele pregãtite de colegii de la TSD, profesorii sunt pregãtiti sã rãspundã întrebãrilor elevilor, sã îi ajute unde au nelãmuriri sau sã le dea un sfat despre cum sã-si stãpâneascã emotiile.

La editia din acest an, „Caravana Educatiei „ a ajuns pe 8 Mai în comuna Zorleni, judetul Vaslui. Au participat Vlad Ghetu, presedintele TSD Vaslui, Marius Adrian Rândunicã, secretarul general al TSD România si unul dintre initiatorii proiectului „Caravana Educatiei”, Paula Hultoanã, primarul comunei Zorleni, si Ciprian Trifan, secretarul executiv al PSD Vaslui. Acestia le-au vorbit elevilor despre importanta educatiei si le-au urat succes la Evaluarea Nationalã!

„Unele dintre marile probleme ale sistemului de educatie din România sunt reprezentate de abandonul scolar si gradul ridicat de analfabetism. Rata abandonului scolar a crescut în 2020, peste 15% dintre elevii români renuntînd la scoalã în primul an al pandemiei, când cursurile s-au desfãsurat în bunã parte online, iar România, în special în mediul rural, nu era pregãtitã pentru acest lucru. În mediul rural, rata de abandon scolar a fost de 26% în anul 2020. România este, din aceastã perspectivã, pe ultimele locuri din Europa. Pentru anul viitor, România îsi propune o reducere la 9% a ratei abandonului scolar, iar pentru asta va folosi bani din PNRR, peste 3.000 de scoli considerate cu risc mare de abandon scolar urmând sã primeascã bani pentru a reduce cât mai rapid posibil acest fenomen”, spun initiatorii „Caravanei Educatiei”.

„Noi ne-am propus initierea unui proiect national desfãsurat sub forma unei caravane, prin care dorim sã mergem la «firul ierbii», la cei care au cea mai mare nevoie de noi: copiii din mediu rural si urban mic aflati în pragul primului examen serios – Evaluarea Nationalã. Prin implementarea acestui proiect, TSD nu doreste sã se substituie sistemului de învãtãmânt românesc, ci doreste sã ofere un ajutor suplimentar tuturor acelora care apreciazã cã au nevoie pentru promovarea Evaluãrii Nationale. Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, pãrintilor, profesorilor si întregului sistem de învãtãmânt pe care l-au urmat în cei opt ani”, au mai spus initiatorii proiectului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.