Caravana Episcopiei Hușilor a început acțiunea umanitară „De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumina în suflete” (FOTO)

CAMPANIE UMANITARĂ… Pe 22 aprilie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, Caravana „De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumina în suflete” a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, a pornit spre comunitățile în care, potrivit organizatorilor: „nevoia este apăsătoare, grijile sunt multe și neajunsurile însemnate”. Proiectul „De Paști, aducem ÎMPREUNă lumină în suflete” este dedicat celor aflați în nevoi, cu precădere copii și oameni în vârstă, izolați sau suferinzi, la care voluntarii Asociației și-au propus să ajungă pentru ca și ei să simtă dragostea semenilor și bucuria Învierii. „În iarnă, la începutul campaniei „Dar de Crăciun”, ne propusesem să ajutăm un număr de 1500 de persoane, dar până la sfârșitul campaniei, datorită vouă – oameni cu suflet bun, am ajuns la peste 4500 de beneficiari, din întregul județ Vaslui și din mai multe localități din Basarabia. De data aceasta ne propunem să ajungem la 2000 de persoane.”, a spus preotul Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

„A sosit și ziua mult așteptată, ziua în care am pornit din nou la drum prin județul Vaslui pentru a vesti și pătrunde în taina Învierii Domnului. De astăzi am pus în mișcare caravana: «De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumina în suflete» și ne propunem să ajungem la cât mai multe persoane care au nevoie de speranță și lumină în inimi. Am poposit în mai multe comunități rurale: Rahova, Slobozia, Toporăști și Poienești, pentru a împărți bucurie, zâmbete și speranță, alimente pentru sărbătorile ce vin, încălțăminte și dulciuri pentru copii. Mulțumim prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși și tuturor celor care ne sunt aproape și ne sprijină în realizarea acestui proiect de suflet”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

2000 de suflete vor fi ajutate să aibă o masă bogată de Sfintele Paști

Proiectul „De Paști, aducem ÎMPREUNĂ lumină în suflete” este dedicat celor aflați în nevoi, cu precădere copii și oameni în vârstă, izolați sau suferinzi, la care voluntarii Asociației și-au propus să ajungă pentru ca și ei să simtă dragostea semenilor și bucuria Învierii.

„Dacă zilnic sprijinim, prin hrană și îngrijire, peste 300 de suflete, în pragul Sărbătorilor Pascale ne propunem să ajungem la și mai mulți oameni pentru a simți, cu adevărat, bucuria Învierii. Ne dorim ca alimentele, încălțămintea și mirosul proaspăt de cozonac să le însenineze Sărbătorile. În iarnă, la începutul campaniei „Dar de Crăciun”, ne propusesem să ajutăm un număr de 1500 de persoane, dar până la sfârșitul campaniei, datorită vouă – oameni cu suflet bun, am ajuns la peste 4500 de beneficiari, din întregul județ Vaslui și din mai multe localități din Basarabia. De data aceasta ne propunem să ajungem la 2000 de persoane. La sfârșitul campaniei care va fi numărul sufletelor bucurate cu adevărat? Depinde de fiecare dintre noi” spunea, în anunțul campaniei, părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Vino alături de Dumnezeu și Asociația „Filantropia Ortodoxă”

Te-ai gândit că poți face o faptă bună de Paște? Implică-te și tu! Adu lumină în ochii celor triști! Puteți face donații în contul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși deschis, la BCR filiala Huși:

 • Cont pentru lei: RO43RNCB0261160373430001
 • Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;
 • Puteți completa formularul 230 prin care donați 3.5% din impozitul anual datorat și trimite la adresa de mail [email protected].
  Persoană de contact: asistent social Georgiana Popica 0765.662.558
18 COMENTARII

 1. Si inca ceva, saracule cu duhul: banii nu sunt din cei ai contribuabililor, ci cei la cei care sunt bogati cu sufletul, nu rai ca tine. Asa ca dormi linistit.

  • Hai sictir, când ceri donații spui si câți bani s-au donat si câți ai cheltuit ca sa știe lumea ca nu ești escroc. Ca e plina de ăștia de-alde voi

   • pe 230 iese vreo 2000 lei donația, daca in țoște sunt măcar de 1000 lei imi tai ..
    E maxim câteva sute, trebuie sa mănânce si burticile lor 😀 dar mănâncă cam mult, mai mult ii întreții pe ei

     • Da de unde cad Vasilica? se fac minuni ?
      Lasa vrâjeala si zi mai bine care popi nu au?
      Pe toți care ii știu sunt nu la 1 pe la al 5-lea al 6-a mertzan
      De muncit nu muncesc, de unde ? o căzut de la copilașii cu suflet bun ?

    • si mintea ta trebuie sa elimine toxinele urii. asa erau si comunistii, cam cum esti tu. se vede dupa cum gandesti. de aia trebuie sa te debarasezi de grasimile urii din capul tau. si ca sa stii si sa nu mai manipulezi, popii dau mai mult decat primesc. asta se vede de la o posta. dar ura nu te lasa.

   • Stimate domn, eu nu cer nicio donatie. Doar ajut si stiu ca merg banii unde trebuie. Nu e nevoie sa iti arate tie aici. Eu daca donez, stiu ce se intampla cu banii, pentru ca sunt foarte transparenti. Tu daca nu donezi, nu e nevoie sa ai nicio pretentie. Si ca sa mai stii inca ceva: popii astia pe care ii urasti de nu mai poti, fac mai mult pentru oameni decat o faci tu.

    • De unde știi ca merg unde trebuie ? cât timp cer donații publice asta o sa le cer mereu, e nevoie sa-mi arate
     Fiindca din start pentru mine sunt niște escroci, unul care nu muncește și trăiește cerșind bani sa facă bine altora ala e un smecher nu știe ce e munca și greutățile.

 2. Ca de obicei.
  Niciodată nu spun câți bani s-au donat și câți bani au costat ajutoarele
  Ce e asa secret ? Aia cinstiți spun, atâția bani s-au donat si atâția bani a costat fiecare ajutor
  Si noi ar trebui sa presupun ca sunt cinstiți.
  Donati cat mai mult ca sa facem si mai mult bine. Da

  • Stai linistit. Nu ai donat nimic ca sa iti faci griji inutile. Chiar sa crezi ca sunt cinstiti. Altfel, nu ar putea face atat de mult bine. Noapte buna, om ingrijorat de donatiile altora.

   • Nici nu am donat vreodată la ei, nici n-am spus asa ceva si nici n-am de gând, nu sponsorizez hoți
    Si 230 e arondat demult la o asociație pentru copii care prezintă mereu ce fac
    Am zis cum fac majoritatea, ei de ce nu fac asa ? Asa fac escrocii

 3. Ce porcărie! Oferă cadouri cu sigla oficială a episcopiei și imaginea catedralei, când cadourile sunt din banii noștri, ai contribuabililor. Adună copiii ca la circ, făcând un spectacol teatral din aceste cadouri; și totul pentru o vădită fățărnicie! Nici puținul dar oferit nu mai e ce-a fost cândva; ci chiar și acest puțin trebuie transformat într-un spectacol județean de laudă, cu publicitate prin presă, cu (și pentru) “binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop”. Individul acesta ne vede săraci, și se pare că ne crede și proști. Un autor francez, Piere Jules Renard, afirma la finele secolului 19 că “sufletele josnice nu se bizuie decât pe noblețea celorlalte” – un citat care se potrivește mănușă cu acest episcop fățarnic.

  Mulțumim pentru cadouri, oricum. Te mai așteptăm, ca pe Moș Gerilă.

  • Chiar esti sarac cu duhul, adica rautacios si invidios. Daca biserica nu ii ajuta pe cei in nevoi, incep sa tipi ca de ce nu o face. Daca ii ajuta, atunci este ipocrita si face de ochii lumii. Vindeca-te de rautate, saracule cu duhul, precum iti este numele. Episcopul acesta. pe care il denigrezi gratuit. face mai mult decat faci tu pentru saraci. Si o face ca el crede in evanghelie. Vede in orice sarac pe Dumnezeu. Daca nu poti vedea binele, stai in saracia ta cu duhul si vezi-ti de trebusoara ta. E usor sa critici cand cineva face ceva. Ura nu te lasa sa apreciezi nimic. Vrei si tu sa citezi pe cineva, crezand ca prin asta iti demonstrezi inteligenta. Dimpotriva, iti sapi singur groapa. Da, asa este sufletele josnice ca tine nu se bizuie decat pe nobletea acestui episcop care face atat de mult pentru acest judet. Sa fii sanatos, saracule cu duhul, ca nu ai cum sa te imbogatesti, pentru ca binele unui om iti face rau si iti da frisoane si insomnii. Minte comunista, de vreme ce tot il astepti pe Mos Gerila. Asteapta-l ca vine chiar si in iulie pentru cei saraci cu duhul ca mintiuca ta rautacioasa si popeasca.

LĂSAȚI UN MESAJ