spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Caravana medicală „Aur pentru Sănătate” a ajuns în județul Vaslui | FOTO | VIDEO

- Advertisement -

SPRIJIN… Timp de o săptămână, medici fără arginți vor fi alături de locuitorii județului Vaslui, care vor primi asistență medicală gratuită în cadrul unui proiect derulat de Partidul pentru Alianța Românilor (AUR). Caravana medicală „AUR pentru Sănătate” va poposi, azi, pentru prima dată în județul Vaslui, mai exact în orașul Negrești. La mijlocul săptămânii, se va muta la Roșiești, iar apoi la Murgeni. Zi de zi, timp de 12 ore, echipe de asistente, de voluntari și de medici se vor îngriji de sănătatea vasluienilor fără acces la sistemul sanitar. Mihai Enache, organizatorul proiectului, a declarat pentru Vremea Nouă că în celelalte județe au fost în jur de 90 de persoane care au beneficiat zilnic de serviciile medicale oferite de Caravana „AUR pentru sănătate” și se așteaptă ca această medie să se mențină și în județul Vaslui, unde din ce în ce mai multe comune rămân fără medici de familie.

Spitalul mobil AUR va veni de la Iași, iar prima oprire pe care o va face în județul Vaslui va fi în orașul Negrești, unde va poposi timp de două zile, între 7 și 8 august. Miercuri și joi, 9-10 august, caravana medicală se va muta la Roșiești, iar vineri și sâmbătă va fi la Murgeni. Spitalul mobil AUR are toate avizele și autorizațiile necesare, putând oferi consultații de medicină generală, EKG-uri, ecografii abdominale, consultații oftalmologice, stomatologice și seturi de analize de sânge gratuit. Mihai Enache, coordonatorul proiectului, spune că totul se face pe bază de voluntariat. „Medicii sunt voluntari, întreaga echipă de coordonare este formată tot din voluntari. Singurele persoane pe care le avem angajate sunt șoferii profesioniști, așa cum ne obligă legea să o facem”. Potrivit acestuia, în județele prin care a trecut, caravana a depistat persoane bolnave grav, inclusiv cu tumori despre care nu știau. „Prin organizarea acestui proiect ne dorim să fim un sprijin real și dinamic pentru sănătatea românilor și, totodată, de a respecta o promisiune făcută acestora”. În campania pentru alegerile parlamentare din 2020, AUR a promis că imediat ce va intra în parlament, va iniția o propunere legislativă pentru a elimina subvenția publică acordată de guvern partidelor parlamentare, iar în cazul în care inițiativa legislativă va fi respinsă de majoritatea parlamentară, banii primiți drept subvenție de la bugetul de stat vor fi utilizați pentru a construi un spital, care va fi ulterior donat statului pentru exploatare. Nu mai puțin de 3 inițiative legislative au fost depuse de AUR pentru modificarea legislației referitoare la finanțarea partidelor politice din fonduri publice, însă toate au fost respinse de partidele aflate la guvernare.

Fapte, nu vorbe

Pentru că instituțiile statului nu și-au dat acordul ca Alianța pentru Unirea Românilor să construiască un spital, liderii acestei formațiuni politice s-au reorientat și au conceput un spital mobil, compus din mai multe vehicule dotate cu aparatură medicală de ultimă generație. Președintele AUR, deputatul George Simion, a subliniat faptul că obstacolele puse de către autoritățile statului au întârziat eliberarea autorizațiilor necesare, dar chiar și așa, AUR a reușit să depășească aceste piedici și să aducă spitalul mobil în serviciul comunităților care au nevoie de asistență medicală. George Simion a subliniat faptul că AUR vine cu fapte, nu cu vorbe, demonstrând angajamentul său față de binele românilor. Caravana a pornit la drum, luna trecută, din județul Bacău și până acum a mai străbătut județele Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, iar săptămâna aceasta urmează Vaslui. La activitățile desfășurate în aceste zile în județul nostru va participa și deputata AUR de Vaslui, Raisa Enachi, care va fi ajutată de colegii ei din teritoriu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Lasati o balta cu AUR ul vostru. Nu vreau și jignesc dar …dar cine este Simion? Se crede un al doilea Vadim? Te poți naste Simioane si de 10 ori ca nu ajungi nici la unghia de la degetul mic! Dar…naivi care cred ce spune acest lider de galerie…oho.ho.ho….sunt…iartă i Doamne! Nu s susținător Buzatu ori alianta asta nefirească între PNL PSD…..dar …..nici AUR!

 2. Timp de o săptămână, medici fără arginți
  Aia s-o zică lui Mutu, de atâția ani ăștia nu se dezbaieră de spagă dar sa mai lucreze si gratis :)))

  • Și cei care sunt aciuat pe ici pe colo ,sa speram ca vor veni alții mai buni ,sa speram …..încă odată acest Buzatu trebuie sa mai dispară…și cei invechiti,gen Ciupilan ….cei care sunt javre ca și oameni și ăștia se vad ,se percep în aer ….

 3. Faceți din proști cnducatori și vă întrebați de une vine dezastru ( Winston Churchill ) 33 de ani de prostie si minciuni , voturi pe mici și bere AMIN !

 4. Felicitari dlui Simion! Sunteti urmasul lui Vadim Tudor. Felicitari AUR ! Mult succes la anul in alegeri, iar campania electorala s-o incepeti de la Vaslui, unde sunt cei mai vechi comunisti in conducerea admistratiei locale.

 5. O mare gogoasa electorala. Cat despre sputal, nu se poate construi din banii dati pentru partide si aia o mare pierdere din buget.
  O sleahta de agresivi, fara un CV in spate. Inculti, violenti, fara capatai. Ce au invatat de la liderul AUR, un ratat care oana a intrat in parlament, nu a avut nici un capatai. Si se vrea presedinte.
  Hauristi ne amintesc de anii 30 din Germania. Ada a ajuns Hitler la putere. Istoria se uita, din pacate.
  Asta nu inseamna ca cei actuali care ne guverneaza sant ok. Niste lepre oportuniste si ei.

 6. Dar o poliție pe bază de voluntariat nu are AUR ? Cum de permite ca un infractor notoriu din Basarabia să coordoneze județul Vaslui ? Ion Filimon concubinul deputatei AUR Raisa Enachi este căutat de autoritățile basarabene și dat în urmărire iar în România aceste două personaje conduc partidul AUR. Deputata i-a mai și distrus familia lui Filimon facandu-i un copil și obligandu-l să se îndepărteze de familia și copiii lui din Basarabia.
  https://www.border.gov.md/index.php/ro/filimon-ion-ion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.