Care sunt cele 11 noi tipuri de salarii minime în funcţii de studii. Cel mai mare salariu minim depăşeşte 4.000 de lei

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, o lege care introduce salariul minim diferenţiat pentru angajaţi, în funcţie de pregătirea profesională. Actul normativ prevede că un angajat cu studii superioare finalizare, care şi-a luat doctoratul în domeniul în care-şi desfăşoară activitatea, trebuie să fie plătit cu cel puţin 4.460 de lei brut.

Vor exista 11 noi salarii minime a căror valoare diferă în funcţie de studii şi postul ocupat, în loc de cele trei salarii minime din prezent – salariul minim pentru cei fără studii superioare, pentru cei cu studii superioare și pentru cei din construcții.

În funcție de pregătire, cuantumul salariului brut lunar al angajatului se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (2.230 de lei), notează Digi24. Potrivit legii adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, coeficientul pornește de la valoarea de 1, pentru muncitorii necalificați și ajunge până la valoarea 2, pentru cei care au doctorat. ….https://www.romaniatv.net/care-sunt-cele-11-noi-tipuri-de-salarii-minime-in-functii-de-studii-cel-mai-mare-salariu-minim-depaseste-4-000-de-lei_524605.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ