28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

Carte de identitate falsă descoperită la controlul de frontieră

FALS… Asupra bărbatului a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia proprii, dar care era falsă.

PRINS… Un bărbat cu cetățenie R. Moldova, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, este acum cercetat de polițiștii de frontieră. Astfel, în data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în țară, ca pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova în vârstă de 39 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care, asupra bărbatului a fost descoperită ascunsă o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia proprii. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 100 euro și că urma să folosească documentul pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă în Germania. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisarul de poliție Irina Mirică.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here