spot_imgspot_img
8.1 C
Vaslui
23-feb.-2024

Cărțile poeților bârlădeni, premiate la “Vrancea Literară”

- Advertisement -
TREI DOAMNE… La Festivalul Internațional de creație literară Vrancea, trei scriitori bârlădeni se numără printre câștigători

MÂNDRIE LOCALĂ… Se pare că și atunci când e vorba de poezie, “toamna se numără bobocii”, de fapt se numără premiile scriitorilor bârlădeni, cu care ne mândrim! Festivalul Internațional de Creație Literară „Vrancea Literară”, susținut și organizat anual de profesorul Culiță Ioan Ușurelu – scriitor și editor, ajuns la a 10-a ediție, tocmai și-a anunțat cîștigătorii. Am aflat cu bucurie că dintre aceștia, trei sunt bârlădeni!

Premiul „Opera Omnia”– i-a revenit lui Petruș Andrei. Dorina Stoica a câștigat- Premiul Revistei “Salonul Literar” pentru cartea “Sentimente sub formă de acatist” și Gabriela Ana Balan a primit Premiul II – poezie, pentru cartea de poezie “Prea mulți Pilați pentru două mâini”. Premierea va avea loc la Teatrul „Maior Gh. Pastia”-Focșani în ziua de 23 Septembrie a.c., ora 12.00. În cadrul Târgului de carte LIBRIS – Piatra Neamț din 15 -18 septembrie a.c., Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor participă cu prezentarea volumelor de autor, editate în 2021, 2022. Vor fi prezentate și cărțile de poezie ale poeților bârlădeni: Petruș Andrei – „O sută una de poezii” și Dorina Stoica – „Sentimente sub formă de acatist” (cei doi poeți sunt membri ai acestei filiale), sâmbătă 17 septembrie. Cartea de cronici literare a poetei Gabriela Ana Balan, “Dimineți din Templul cuvintelor”,, a fost premiată în cadrul Festivalului de Creație Literară “Titel Constantinescu” 2022 cu Premiul “Alexandru Deșliu” (premiul constând în tipărirea cărții la Editura Rafet a cunoscutului poet și editor, Constantin Marafet inițiatorul și organizatorul concursului). Cartea va fi lansată vineri, 16 septembrie 2022, ora 15, 00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad și va fi prezentată publicului de către scriitorii: Constantin Marafet, Dorina Stoica și Vali Buța.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.