10 C
Vaslui
02-apr.-2023

Casieră de la schimb valutar, înşelată cu 2.600 de euro prin metoda „şmen”

- Advertisement -

O casieră de la o casă de schimb valutar din Gura Humorului a fost înşelată cu 2.600 de euro prin metoda „şmen”. S-a întâmplat miercuri, în plină zi, în jurul orei 15.10, casiera alertând poliţia aproximativ jumătate de oră mai târziu.

La acea oră, în casa de schimb valutar, situată în apropiere de restaurantul Moldova, a intrat un individ care a încercat să dea impresia că nu este român, vorbind o engleză stâlcită. El i-a spus casierei, Otilia D., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, că vrea să schimbe în lei suma de 5.000 de euro. După metoda „şmen”, i-a întins acesteia suma împărţită în numeroase bancnote de către 5, 10 şi 50 de euro, cu un minus de 50 de euro. La numărătoare casiera a sesizat că bărbatul i-a dat doar 4.950 de euro, solicitându-i şi restul sumei. Amabil şi cerându-şi scuze, acesta a tras sertarul mobil, numărând din nou banii. La această a doua numărătoare, individul necunoscut a „tras” o parte din bancnote cu mâna stângă, băgându-le în buzunar, după care cu mâna dreaptă a scos cei 50 de euro lipsă şi i-a adăugat la teanc. Convinsă că acum suma este corectă, casiera nu a mai numărat banii şi i-a înmânat individului echivalentul în lei al celor 5.000 de euro.

Ulterior avea să realizeze că în teancul în care era convinsă că sunt 5.000 de euro se mai găseau doar 2.400 de euro.

Casiera nu l-a legitimat pe „cetăţeanul străin”

„Casiera a efectuat schimbul fără a solicita actul de identitate al persoanei respective şi fără a emite documentul de schimb valutar”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Casiera a mai relatat că individul mai era însoţit de încă trei bărbaţi, unul dintre ei efectuând un schimb valutar de 50 de euro imediat după tranzacţia de 5.000 de euro. A fost, bănuiesc anchetatorii, o strategie care să nu-i permită angajatei casei de schimb să aibă timp să realizeze foarte repede că a fost înşelată.

Poliţiştii din judeţ se confruntă periodic cu fapte de înşelăciune de acest gen, indivizii care aplică această metodă a „şmenului” acţionând în general la magazine sau casierii aglomerate. Deşi aparent pare inexplicabil cum victimele nu-şi dau seama că ceva este în neregulă, judiciariştii poliţiei spun că cei care comit astfel de fapte sunt extrem de agili, iar în plasa lor se poate cădea destul de uşor.

În general, faptele de acest gen rămân cu autori necunoscuţi.

În acest caz sunt însă speranţe că autorul ar putea fi depistat, existând imagini video care l-au surprins pe individul care a reuşit să o înşele pe casieră cu importanta sumă de bani.

Surse judiciare au precizat că mai mult ca sigur grupul de indivizi care a acţionat în acest caz de înşelăciune nu este din zona Sucevei.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.