Câstigătorii concursului lunii martie, «Te abonezi și cîștigi!». Premiul le-a adus imensă bucurie!

Năstăsache Vasilica, Nechita Gheorghe și Mocanu Elena sunt câștigători ai concursului “Te abonezi și câștigi”, al ziarului Vremea Nouă, din luna martie. Toți trei s-au bucurat de premiul câștigat și spun că banii le-au fost de mare ajutor.

FERICIȚI… Năstăsache Vasilica, Nechita Gheorghe și Mocanu Elena se numără printre fericiții câștigători ai concursului “Te abonezi și câștigi”, al ziarului Vremea Nouă. Deși nu se așteptau, Dumnezeu și un dram de noroc i-au ajutat să intre în posesia premiului din luna martie. Premiul a fost binevenit pentru toți, indiferent de cum au ales să-l cheltuiască. Năstăsache Vasilica din Cănțălărești a folosit premiul pentru a achita o diferență de bani pentru aparatele auditive ale nepoatei ei. “Cumva, bănuții cîștigați sunt un mare ajutor pentru noi în acest moment. Când m-am înscris am spus Doamne, Dumnezeule, poate cîștig și eu și reușim să achităm diferența. Dumnezeu vede. Eu n-am cîștigat nimic niciodată, până acum. Acum a venit norocul și la mine”, a spus aceasta. Nechita Gheorghe, câștigătorul din Ciocani, a făcut, cu ajutorul premiului, o investiție în agricultură: “Bănuții câștigați i-am investit în agricultură. Mi-am luat îngrășăminte, semințe. Au fost foarte bine veniți. Mi-am luat răsaduri de la Bârlad să le plantez în solar. Să am câte ceva să le dau copiilor, când mai au nevoie”. Câștigătoarea din Oltenești, Mocanu Elena, a ținut să păstreze în amintire primul câștig din viața sa prin achiziționarea unui covor: “Cu banii câștigați am luat un covor. Am vrut să am o amintire cu momentul în care am câștigat. Astă iarnă nu m-am înscris la concurs. Nu credeam că am vreo șansă. Dar acum am zis să încerc, să sun la redacție și să mă înscriu. Dumnezeu a fost bun și cu mine. În viața mea, de când sunt, de 70 de ani, nu am câștigat nimic. Acum într-adevăr Dumnezeu mi-a ajutat să am norocul acesta”, a declarat vasluianca.

Cei trei vasluieni au fost surprinși să afle vestea cea mare, anume că sunt câștigătorii concursului “Te abonezi și câștigi” al ziarului Vremea Nouă, din luna martie. Niciunul dintre aceștia nu și-a imaginat că va avea șanse reale de câștig, dar iată că norocul a zâmbit fiecăruia în parte. Năstăsache Vasilica, Nechita Gheorghe și Mocanu Elena sunt trei dintre cei cinci câștigători care au intrat în posesia premiului de 500 de lei.

Năstăsache Vasilica, din Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare

Năstăsache Vasilica, pensionară din satul Cănțălărești, a folosit premiul pentru a-și ajuta nepoata, achitând cu banii câștigați o mică parte din costurile aparatelor auditive, atât de necesare celei mici. “ Dumnezeu vede. Eu n-am cîștigat nimic niciodată până acum, în 64 de ani. Acum a venit norocul și la mine. Sunt de ani de zile abonată a ziarului Vremea Nouă. De curând am dat un avans de 4000 de lei pentru aparatele auditive ale nepoatei și pe 20 trebuia să mai dau un rest de încă 1200 de lei. Fata a fost operată când avea un an. S-a născut cu o cataractă congenitală și cu mai multe probleme de auz. Ni s-a spus că nu se mai poate face nimic altceva pentru acel ochi, doar a fost operată pentru estetic și i-au shimbat cristalinul. Vede doar cu un singur ochi și poartă ochelari acum. Cumva, bănuții cîștigați sunt un mare ajutor pentru noi în acest moment”, spune femeia.

Nechita Gheorghe, din Ciocani: “M-am obișnuit cu ziarul Vremea Nouă ca fumătorul cu țigara”

Proaspăt străbunic, Nechita Gheorghe este cunoscut în comuna Ciocani din timpul celor 3 mandate ca viceprimar. Premiul l-a investit în semințe, îngrășământ și răsaduri, pentru a-și ajuta copiii și nepoții cu legume sănătoase, din propria grădină. “Sunt pensionar acum. Am fost viceprimar 12 ani la primăria Ciocani, timp de 3 mandate. Iar înainte de asta, am lucrat în mecanizarea agriculturii ca maistru mecanic. Sunt proaspăt străbunic, de câteva luni. Am 3 copii, o fată casieriță la poștă la Bârlad, o fată economistă la București și un băiat agricultor aici cu mine”, spune mândru bărbatul. Deși nu mai poate lucra ca înainte, și-a păstrat o parte din pământ pe care să o muncească, pentru a se menține activ. “Am îmbatrânit, nu prea mai pot să mai muncesc ca înainte. Am păstrat o bucățică de pământ pe care o mai lucrez cu băbuța acasă, cum pot și eu. Mi-am luat răsaduri de la Bârlad să le plantez în solar. Să am câte ceva să le dau copiilor, când mai au nevoie. Bănuții câștigați i-am investit în agricultură. Mi-am luat îngrășăminte, semințe. Au fost foarte bine veniți. În ceea e privește ziarul, Nechita Gheorghe se declară un cititor înrăit: “Ziarul îl citesc de când există. Soția a lucrat la poștă și mereu aducea ziarul. De când s-a pensionat soția, mă tot abonez mereu pentru că m-am obișnuit cu ziarul Vremea Nouă ca fumătorul cu țigara. Îmi place tot ziarul, dar în general mă pasionează politica. Văd că nu îl mai poate da nimeni pe domnul Buzatu la o parte deloc, parcă a prins rădăcini. Ar putea să vină cineva mai tânăr. Bârladul l-a lăsat cam deoparte. Și rebusul îmi place mult, îl completez de fiecare dată”. Acum că a prins încredere în propriile forțe, bărbatul s-a înscris și luna aceasta la concurs și speră să mai câștige: “M-am înscris și pentru concursul de luna viitoare, poate mai câștig”.

Mocanu Elena, din Oltenești

Mocanu Elena, fostă învățătoare, citește cu drag ziarul Vremea Nouă. Chiar dacă pensia nu este prea mare, lună de lună ea pune bani de o parte pentru a-și face abonament la ziar. “Sunt pensionară, am lucrat în învățământ ca învățătoare, profesor suplinitor, chiar și secretară. Am fost și asistent social la primăria din Oltenești. La Vremea Nouă sunt abonată dintotdeauna. Este un ziar de actualitate, care spune multe lucruri importante. Ne ține la curent cu ce se întâmplă. Și la televizor se mai spune ce se petrece, dar nu așa în detaliu, mai ales pe plan local. Până la urmă, asta ne interesează. Vremea Nouă este un ziar foarte important. Are foarte multe informații, știri bine scrise, din toate domeniile. Mă amuză caricaturile și rebusurile mă pasionează și le fac în fiecare zi. Printre picățele, când ne mai odihnim, mai facem și câte un joc din ăsta. Mă abonez mereu, cu toate că pensiile sunt mici. Dar rezervăm bani și pentru ceva așa necesar”, spune câștigătoarea. Având copiii realizați, la casele lor, femeia se ocupă acum cu agricultura și nu stă locului nici măcar o clipă. “Am doi copii, un băiat asistent medical în Italia și o fată asistent social în București. Sunt la casele lor amândoi. Mi-au oferit trei nepoțele. Cea mai mare are 12 ani, iar cea mai mică un an jumătate. Acum ne ocupăm cu agricultura. Am vrea să mai lucrăm, dar nu prea mai putem. Nu e timp de odihnă. Mereu e câte ceva de făcut. Ne ocupăm ba de vite, ba de păsări. La țara nu se poate să stai să nu faci nimic. Sunt destui care stau pe baza ajutoarelor sociale. Tare nu-i bine așa, că s-a făcut lumea cam puturoasă. Dar ce să-i facem? Asta-i situația”, povestește femeia. Cu premiul și-a luat un covor, care să-i amintească de momentul în care a câștigat ceva, pentru prima dată: “Cu banii câștigați am luat un covor. Am vrut să am o amintire cu momentul în care am câștigat. Astă iarnă nu m-am înscris la concurs. Nu credeam că am vreo șansă. Dar acum am zis să încerc, să sun la redacție și să mă înscriu. Dumnezeu a fost bun și cu mine. În viața mea, de când sunt de 70 de ani, nu am câștigat nimic. Acum într-adevăr Dumnezeu mi-a ajutat să am norocul acesta”. Mocanu Elena a ținut să ureze tuturor sărbători Pascale fericite și multă sănătate în aceste vremuri. “Urez tuturor multă sănătate și să trecem cu toții feriți de boală, peste vremurile astea și voi să o țineți tot așa cu articolele frumoase”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ