23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Cât au cheltuit deputaţii în 2010 pe transport, cazare şi convorbiri telefonice

33.000 de salarii minime pe economie, atât au cheltuit anul acesta, până în luna octombrie, cei 333 de deputaţi doar pentru transport, cazare şi convorbiri telefonice.

Cei mai mulţi bani s-au dus pe cazarea deputaţilor, în jur de 1.500.000 de lei în fiecare lună. Numai pentru cazarea a 100 de deputaţi într-un complex rezidenţial de lux s-au dus peste 2,2 milioane de euro.

Bani mulţi au fost cheltuiţi şi cu convorbirile telefonice. Din ianuarie până în luna octombrie, deputaţii au vorbit la telefon de peste 307.000 de lei. Spre exemplu, în luna martie, recordul la cele mai mari facturi telefonice îl deţine deputatul liberal Relu Fenechiu care a vorbit la telefon de peste 1.100 de lei. Îl urmează social democratul Valeriu Zgonea şi democrat liberalul Costică Canacheu.

În total, în primele zece luni ale anului, deputaţii au cheltuit cu transportul, cazarea şi telefoanele aproape 20 de milioane de lei.

Dacă vorbim de indemmnizaţiile deputaţilor, acestea au scăzut cu 25% începând cu luna iulie, odată cu reducerea salariilor bugetarilor. Dacă ne uităm la luna octombrie, cea mai mare indemnizaţie pe care un deputat a primit-o a fost de aproape 4.800 de lei, iar cea mai mică aproape 3.700 de lei. Comparând cu sumele primite în luna iunie, atunci când nu fusese aplicată încă reducerea de 25%, vedem că cea mai mare indemnizaţie din octombrie a fost mai scăzută decât cea mai mică din luna iunie.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here