Cât costă să obţii un permis auto fără să dai examen. Dacă poliţiştii nemţeni le vindeau cu 7.000 de euro, falsificatorii din Moldova le dau cu doar 200 de euro

La comandă, falsificatorii din Basarabia pot „produce” permise de conducere auto din orice ţară de pe glob. Ultimul depistat de poliţiştii de frontieră avea însemnele statului italian. Rămâne o enigmă, în continuare, modul cum procură falsificatorii aparatura care scoate documente 99% conforme cu originalul.

Doritorii de permis autor pe sub mână, fără examen, au la îndemână mai multe oportunităţi. Dacă poliţiştii din Neamţ vindeau astfel de documente, după cum afirmă DNA, contra o şpagă de 4.000-7.000 de euro bucata (drept, permise autentice), falsificatorii din Moldova cer pentru un permis falsificat doar 200 de euro. La frontiera de est a României sunt descoperite săptămânal zeci de acte falsificate, de la cărţi de identitate româneşti, moldoveneşti sau basarabene, până la permise auto cu însemnele tuturor statelor de pe glob. Documentele false sunt destul de greu de depistat, fiind nevoie de o examinare de specialitate care durează, deci nu este făcută decât atunci când există suspiciuni serioase că ceva nu este în regulă. Interesant este că sursa falsurilor este arareori depistată, o enigmă fiind şi provenienţa aparaturii folosite, care imită documentele originale  în proporţie de 95-99%. Cel mai recent astfel de caz de permis auto falsificat a fost descoperit pe 26 noiembrie de către lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, după ce au verificat documentele unui cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control,la volanul unui autovehicul marca Mercedes. „La controlul de frontieră, la solicitarea lucrătorilor noştri, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B, C, cu însemnele autorităţilor din Italia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/qkhm6k
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ