23.9 C
Vaslui
25-mai-2022

Cât costã troleul în tara lui Vasile Sãracu’ | PAMFLET

Anul 2022 a venit cu o veste trãsnet peste Primãria Vaslui! Primarul Pavãl mai cadideazã încã o datã. Lucrul acesta l-a spus chiar dânsul, într-una din celebrele sale sedinte operative: „Stiu cã unii dintre voi de abia asteptati sã scãpati de mine, dar vã spun clar cã mai aveti de asteptat. O sã mai candidez încã o datã”. Si dupã ce a spus primarul aceste vorbe, s-a uitat fix la doamna de la Resurse Umane, tintuind-o cu privirea. Dar sã revenim la ale noastre si sã spunem unde va cheltui anul acesta cei mai multi bani bãdia Vasile. Din cei 257 milioane de lei, la care se mai adaugã si ce a economisit de anul trecut, cei mai multi bani vor merge la transportul public. Si cam 82 de milioane de lei, adicã 16,5 de milioane de euro, o sumã cu care s-ar mândri si marile capitale ale Europei. Nu întelegem de ce la Vaslui, un oras în care mai sunt 35 mii de locuitori, se pot cheltui atâtea milioane cu transportul în comun. Visul de a avea un tramvai sau un troleibuz la Vaslui este unul mai vechi. Comunistii au si tras cale feratã pentru un tramvai care urma sã meargã pe varianta orasului, de la garã pânã în zona industrialã, dar a venit Revolutia si proiectul a fost îngropat. A venit însã Cristea, cu ideea troleibuzelor si astfel, la Vaslui s-au montat stâlpii si prima retea. S-au cumpãrat la misto si niste troleibuze, care nu au functionat decât vreo câteva zile. Ne întrebati de ce? Simplu, troleibuzele erau pe curent continuu, iar reteaua era pentru curent alternativ. Nimeni n-a fost tras la rãspundere si nici arestat în aceastã mega-escrocherie a Vasluiului. A venit si rândul lui Pavãl sã ne povesteascã despre troleibuze. A schimbat stâlpii, a pus o nouã retea, a fãcut chiar si o autogarã, iar troleibuze tot nu avem. Dar societatea functioneazã si papã anual milioane de lei. Numai Consiliul de Administratie încaseazã anual bani multi si fãrã rost. Acum s-a alocat uriasa sumã de 82 milioane lei pentru transportul în comun. Probabil vor fi cumpãrate troleibuze noi, se va extinde reteaua pe Traian si cine mai stie ce se va mai face din acei bani. Ne întrebãm si noi, ca prostii: oare de data aceasta ne vom trage cu troleul prin Vaslui?! Cã din 1988 asteptãm ba sã ne tragem cu tramvaiul, ba cu troleibuzul. La câti bani s-au bãgat în societatea Transurb, care administreazã transportul în comun la Vaslui, noi credem cã ar fi trebuit sã avem metrou în oras. An de an, câte 30 milioane de lei intrã numai în subventii, nu mai vorbim de investitii, salarii, etc.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. De ce se ingradeste parcarea de la Hotel Europa? De cand a luat Carnita hotelul a luat si din domeniul public? sau a facut primaria un gest pentru jeepurile de partid care parceaza noapte de noapte acolo? Cine verifica programul de lucru la acea carciuma? Ma indoiesc de faptul ca terenul de parcare era in proprietatea lui Cornel Mihalache si a acceptat el atata timp parcare publica. Hai cu ancheta! Urbanismul! Asa ati distrus si str Veteran Turcanu de nu mai poti trece cu masina dand autorizatie ptr locuri de parcare prin spatele blocului, pe unde se ajunge doar cu bicicleta. Ano, pe tine te verifica cineva la avizele de urbanism?

  2. Da, da, garantat… Sa vedem pe unde o sa treacă din moment ce la noi în oraș o sa ajungă mașinile sa stea una peste alta, cel puțin… Hai sa facem parcări, sa iasă din birouri sa identifice locuri de parcare ca de nu vor merge pe trandafiri autobuzele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here