spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Cât de bogați sunt prefectul și subprefecții Vasluiului: apartamente, case, mașini și titluri de stat (DOCUMENT)

- Advertisement -

AVERE… Reprezentanții Guvernului în teritoriu nu o duc deloc rău. În județul Vaslui, prefectul a început să facă investiții financiare și nu oricum, ci în parteneriat cu statul. Potrivit ultimei sale declarații de avere, acesta a achiziționat titluri de stat în valoare de 100.000 lei. Subprefectul Mircea Gologan și-a menținut averea: trei terenuri intravilane, trei apartamente, o casă și trei mașini, ultima achiziție fiind un autovehicul Lexus CT 200h. A doilea subprefect, mai puțin cunoscut cetățenilor, este Dorin Apostu. Acesta deține, alături de soția sa, două terenuri, un apartament, trei case și patru mașini. Este însă și singurul din fruntea instituției care are împrumuturi: două credite scadente în 2024.

DOCUMENT: Declarație de avere Daniel Onofrei

În 2021, când a devenit subprefect al județului Vaslui, Daniel Garincha Onofrei nu avea decât un apartament de 40 mp în Bârlad, o mașină Volkswagen Golf și 94.086 lei în cont. Le are și acum, în 2024, însă acestora li se adaugă o investiție importantă: titluri de stat în valoare de 100.000 lei. De asemenea, prefectul mai deține active financiare în valoare totală de 134.207 lei. Potrivit declarației de avere, acesta a încasat în ultimul an 143.092 lei, adică aproximativ 12.000 lei pe lună.

Subprefectul “Joker”, cel mai înstărit din Prefectură

DOCUMENT: Declarație de avere Mircea Gologan

Mircea Gologan, subprefectul “Joker”, se află în fruntea instituției din 2014, timp suficient să înflorească financiar. Acesta a strâns alături de soția sa trei terenuri intravilane de până în 700 mp, unul dintre ele reprezintă o donație, plus încă două suprafețe mici de teren (12 mp, respectiv 17 mp), ambele pe numele soției. La acestea se adaugă trei apartamente, două în Vaslui și unul în Iași, o casă de locuit, primită în 2020 ca donație, precum și spații comerciale de producție. La categoria “bunuri mobile”, subprefectul a notat că deține trei autoturisme, unul marca Renault Megane, unul marca Mercedes ML 350, iar cel de-al treilea – Lexus CT 200h. Nici conturile nu arată rău: aproximativ 77.000 lei depozit în bancă și alți aproape 8.400 lei distribuiți în mai multe conturi. Din activitatea de prefect al județului Vaslui, acesta a obținut, anul trecut, 121.922 lei, sub veniturile obținute de soția sa în cadrul cabinetului medical individual – 314.119 lei, dar și 8756 – indemnizație de membru ATOP.

Subprefectul Apostu are două case și un apartament în Bârlad

DOCUMENT: Declarație de avere Dorin Apostu

Cel de-al doilea subprefect al județului Vaslui, Dorin Apostu, are și el o avere frumușică: potrivit declarației sale de avere, deține un teren de 1000 mp în Zorleni și încă unul de 800 mp în Simila, un apartament în Bârlad, două case de locuit tot în Bârlad și încă o casă în Simila. La capitolul “autovehicule”, acesta a notat patru mașini: două marca Wolksvagen, un Audi 4 și un Citroen C5. Acesta are, totodată, și câteva împrumuturi contractate împreună cu soția sa: două credite, unul de 45.000 lei, iar celălalt de 722.212 lei. Nu-i plângeți, însă, de milă căci sunt scandente în 2024, plus că și veniturile încasate de cei doi soți sunt pe măsură. Soția lucrează la Primăria comunei Zorleni și a încasat în ultimul an, potrivit declarației de avere, 59.248 lei. Veniturile subprefectului au fost de 112.332 lei, adică în jur e 9.300 lei/lună.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Au oare amărâții ăștia bani să își ia un colț de pâine, nenorociți ce sunt au jecmănit țara noastră de ce numai ei primesc donații terenuri case și altele omul de rând de ce nu are și el norocul să primească donații.

  2. La articolul ăsta nu comentează nimeni?!? Da-v’aș la tutuie de căc4ți cu ochi. Când apare Paval în articol îi umpleți frigiderul. Da’ stimabilii ăștia de mai sus ce rahat au făcut ei de merită să ne conducă? Când ai o asemenea avere declarată (de văzut și ce nu e declarat) cum să înțelegi tu pe cei care muncesc pe 2 .000- 3.000 ron/lună? A mers prefectul la fermieri să la „înțeleagă” revendicările , dar dl prefect nici nu știe când se seamănă grâul! Vorba lui Caragiale: „Noi cu cine votăm?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.