-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Cât de mult reduce birocrația utilizarea sistemului SAF-T?

- Advertisement -

Companii mici sau mari, firme care își desfășoară activitatea în diverse domenii, toate trebuie să transmită datele contabile, respectiv pe cele fiscale către administrația fiscală. Iar întreg procesul de transmitere a datelor către ANAF poate deveni o adevărată corvoadă. Există, însă, o soluție propusă de Charisma, iar la aceasta poate apela orice companie care dorește să facă din acest proces unul mai ușor și mai eficient. Iată ce trebuie să știi despre această soluție și în ce măsură reușește aceasta să reducă birocrația.

Ce reprezintă sistemul SAF-T?

SAF-T, respectiv Standard Audit File for Taxation, reprezintă o raportare obligatorie pe care companiile, oricare ar fi profilul acestora, este nevoie să o realizeze. Raportarea datelor către ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) este, de cele mai multe ori, una greoaie, iar birocrația pe care o implică acest proces este extrem de dificilă și mare ca volum.

Pentru a facilita lucrurile din acest punct de vedere, Charisma a propus o soluție extrem de eficientă, aceasta având drept scop, înainte de toate, reducerea birocrației. Este vorba despre utilizarea acestei aplicații care are drept țel transferul de date contabile și fiscale și nu numai.

Mai mult decât o simplă transmitere a datelor, eficiența acestei aplicații este oferită de posibilitatea de a prelua datele pe care companiile este nevoie să le raporteze din sisteme informatice pe care le utilizează clienții.

Ce poți raporta către ANAF cu ajutorul SAF-T?

Aplicația SAF-T este utilă nu numai pentru transmiterea unor date contabile sau fiscale a căror transmitere lunară este necesară, ci și în vederea depunerii declarațiilor informative D406 referitoare la Active sau a declarațiilor informative D406 care se referă la stocuri.

În acest fel, aplicația SAF-T este cu adevărat o soluție completă în vederea renunțării la o birocrație care nu face altceva decât să îngreuneze situația, ba chiar să consume timp și energie în mod inutil.

Care sunt beneficiile oferite de SAF-T?

Reducerea birocrației, unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestei aplicații, este realizată atât prin faptul că aceasta preia informațiile din baza de date a clientului, cât și prin faptul că oferă posibilitatea de a face diverse corecturi ale erorilor care pot apărea, corecturi care pot fi făcute în mod rapid, fără efort suplimentar.

În același timp, aplicația SAF-T este una care oferă un grad foarte mare de flexibilitate, este stabilă, dar și foarte ușor de folosit. Datele sunt revizuite în mod foarte ușor, ba chiar pune la dispoziție rapoarte ajutătoare care face din întreg procesul de raportare către ANAF unul mai ușor și fără atât de multă documentație necesară.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.