spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Catalog electronic în nouă școli din județul Vaslui

- Advertisement -
MODERNIZARE… La nivel național, 742 școli au fost selectate să folosească catalogul electronic, în anul școlar 2022-2023.

ONLINE… Noul an școlar vine cu noutăți pentru câteva școli din județul Vaslui. Acestea nu vor mai avea catalogul clasic cu care profesorii veneau la clasă, ci un catalog electronic. La finalul anului, va fi însă tipărit, semnat, avizat și arhivat de directorul școlii. În această situație se află nouă unități de învățământ din județ: Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, Școala Gimnazială Nr. 1 Sat Lunca Banului, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” Pogonești, Școala Gimnazială „Constantin Asiminei” Epureni, Școala Gimnazială Nr. 1 Sat Cepești, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

În total, la nivel național, 742 școli au fost selectate să folosească catalogul electronic, în anul școlar 2022-2023. Lista acestora a fost publicată în Monitorul Oficial, iar potrivit documentului legislativ școlile sunt responsabile de siguranța datelor cu caracter personal. De asemenea, acestora le este interzis să solicite bani elevilor și părinților pentru achiziționare programelor de catalog electronic, cheltuielile urmând să fie asigurate din bugetele școlilor. Noul regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prevede la art. 6 alin. (2) că unitățile pilot pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit și arhivat, obligatoriu, la finalul anului: „Rezultatele evaluării se consemnează în catalog, cu cerneală albastră, sub forma: „Calificativul/data”, respectiv „Nota/data” sau în catalogul electronic, în cazul unităților-pilot în care se utilizează acesta, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării acestuia la sfârșitul anului școlar prin compartimentul secretariat”. În ordinul publicat în Monitorul Oficial apare că școlile care folosesc catalogul electronic „asigură prin contractele încheiate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare. Elevilor aflați în situație de transfer dintr-o unitate de învățământ care folosește catalog electronic li se eliberează situația școlară consemnată în foaia matricolă”, se arată în document.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.