spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Catastrofa de la Crevedia scoate funcționărimea vasluiană din birouri

- Advertisement -
După exploziile de la Crevedia, stațiile GPL din întreaga țară sunt controlate la sânge de autorități.

CONTROALE… A fost nevoie de o catastrofă ca cea de la Crevedia ca statul să înceapă să-și facă datoria. Astfel, începând de luni, inspectorii de muncă au demarat, la nivel național, o campanie pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind societățile comerciale care desfășoară activități de depozitarea și comercializare a carburanților GPL. La nivelul județului Vaslui, astfel de controale se impun, mai ales că, de ceva vreme, au apărut stații de încărcare cu gaze lichefiate în locuri aglomerate sau în apropierea zonelor locuite. În plus, tot în județul Vaslui există două stații GPL care aparțin firmei fiului primarului din Caracal. De partea cealaltă, internauții vorbesc despre grija (sau mai bine zis, lipsa ei – n.r.) pe care statul român o poartă cetățenilor acestei țări și fac haz de heirupismul de care dau dovadă autoritățile după ce se întâmplă câte o nenorocire și niciodată nu previn.

Așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când o nenorocire petrecută în România a făcut înconjurul Europei, după catastrofa de la Crevedia, statul decide controale la toate stațiile GPL din țară. Pe urmele administratorilor firmelor care dețin astfel de afaceri au fost trimise mai toate instituțiile de control. Una dintre ele este și Inspectoratul Teritorial de Muncă, cel care anunță că, de luni, au fost începute controalele la societățile care au ca obiect de activitate depozitarea și comercializarea carburanților GPL. «În perioada 28.08-08.09.2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui se desfășoară Campania Națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care desfășoară  activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL. Obiectivele campaniei sunt: identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispoziilor legale în materie. De asemenea, campania dorește eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare. Și tot această campanie dorește eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii din domeniile de activitate vizate de campanie”, a transmis Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

Vasluienii încep să-și piardă încrederea în autorități

Ultimile nenorociri întâmplate în diferite zone ale țării au început să slăbească încrederea oamenilor în instituțiile statului. Mai mult, oamenii se întreabă dacă statul mai este capabil să-i apere, iar numărul mare de nenorociri se datorează tocmai acestui lucru. Iată ce a scris un internaut pe pagina sa de socializare: «Cetățeanul care a murit de infarct la explozie văzându-și soția cuprinsă de flăcări (care sotie a murit din cauza arsurilor) a tras timp de doi ani de zile statul de mână ca să își facă treaba. Săracul om a facut timp de doi reclamații pentru că era miros de benzină și se ruga de statul român să prevină o explozie. Alexandra, fata de 15 ani din Caracal, le spunea polițiștilor: Dar veniti, vă rog! Da? Alexandra, mămica din Botoșani, se ruga de doctor: “Se poate să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Vă rog din suflet! Cetățeanul de la 2 Mai a reclamat la 112, în miez de noapte, când multă lume dormea, că există un șofer care merge riscant pe stradă. Omul a reclamat pentru că a vrut să salveze vieți. Degeaba! Cetățeanul din Voluntari care a reclamat abuzurile din comuna Voluntari s-a chinuit timp de un an să facă statul român să apere niște bătrâni abuzați. A trebuit să se judece, cu banii lui, numai să convingă statul român să își facă treaba. Femeia gravidă din Urziceni s-a dus la ușa spitalului să convingă statul roman să aibă grijă de un nou nascut. Nu s-a putut. A trebuit să nască pe trotuar. Ce fel de stat este statul român? De unde atâta lipsă de omenie la cei care ne conduc și care ne spun mieros la televiziuni și prin influenceri ca are grija de noi? (Laurențiu Poroianu)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Problema este alta ! După toate aceste controale heirupiste făcute la comandă, chiar dacă ar mai fi vre-un punct de distribuție a GPL care respectă normativele în vigoare, cred că din frică îl vor închide…….

  2. Bugetari sunt în toate țările și la noi in multe județe la putere sunt PNL și USR. Chiar și la Vaslui deciziile nu le ia PSD, în consiliul local nu au majoritate. La Bârlad la fel este primar PNL. Nu contează partidul, contează omul care este ales sa nu fure și să fie alaturi de cetățeni. La București dacă au ales pe Nicușor Dan și Clotilde Armand că nu sunt de la PSD și nu au făcut nimic, cum se simt acum votanții lor ? Acum Vremea Noua îl împinge la vot e Sandu, dar ce a făcut el pentru acest oraș până a fi promovat de acest ziar ? Oricine ar ieși, fără finanțare europeană nu se va face nimic. Angajați tineri economiști la primărie să atragă fonduri, dati-le salarii pe măsură muncii lor și vom avea investiții.

  3. Niste cacati , lipitori de afise , beizadele si pupincuristi prin birourile primariei, cj,prefecturei,etc,etc…Dar pina acum ce au facut ???.,..AU supt…ziua trece leafa merge…traiasaca PSD =–-Partditul social de cacat legat……

  4. Asta se întâmplă când funcționarii de prin birouri sunt PCR, adică Pile-Relatii-Cunoștințe a unor politicieni PSD..Întrebării pe Buzatu și Pavăl cum au fost angajați cei din instituțiile pe care le conduc

  5. Căutați dreptatea…o are AUR (partidul)în buzunarul de la spate… când va înțelege acel simplu votant din fundul țării, ca datorita lui (adică a votului sau)acest sistem perfid și clientelar al găștilor de partid prospera și subminează statul,abia atunci poate se va schimba ceva….
    Un Vlad Țepeș sau Mihai Viteazu nu apare peste noapte….!!!

  6. Mare nulitate ești mai Croitorul , articolele tale sunt de fapt extrase din articolele presei centrale sau copy-paste după elucubrațiile unor cugetători pe rețelele de socializare. Mare lichea ( inclusiv la propriu ) mai ești și aruncător de venin ..

    • Alin tu dute si trage apa…….Faci parte presupun din domeniul bugetar……Esti o nulitate……faci parte din partidul social dse cacat legat sa inteleg….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.