spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Câteva zile până la simularea examenului de Evaluare Națională. Prima probă, programată pe 20 martie

- Advertisement -
SIMULARE… Prima probă, cea la Limba și literatura română, este programată luni, 20 martie, iar cea de-a doua, la Matematică, marți, 21 martie.

STUDIU… Elevii din județul Vaslui vor susține, săptămâna viitoare, simularea examenului de Evaluare Națională. Prima probă, cea la Limba și literatura română, este programată luni, 20 martie, iar cea de-a doua, la Matematică, marți, 21 martie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 29 martie. „Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Nationale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul scolar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor scolare”, a transmis Ministerul Educatiei.

În procedura de desfășurare a simulării Evaluării Naționale 2023 se arată că timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probe este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui participant. Potrivit aceluiași document, la limba română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. În cazul itemilor care vizează sintaxa frazei este permisă delimitarea propozițiilor în frază, fără a se considera semn particular. „La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus Ia dispoziție pentru rezolvarea problemelor”, procedura de desfășurare a simulării Evaluării Naționale 2023. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Se apropie momentul examenului de Evaluare Națională pentru elevii din România, un moment important și încărcat de emoții pentru tinerii care își doresc o carieră de succes. Examenul va începe pe data de 20 martie, iar elevii se pregătesc intens pentru a-și demonstra cunoștințele și a obține un rezultat bun.

    Pentru elevii din municipiul Vaslui, acest examen are o importanță deosebită, iar comunitatea trebuie să îi susțină și să îi încurajeze în această perioadă. În ciuda dificultăților, examenul nu este imposibil de trecut, iar elevii trebuie să aibă încredere în propriile abilități și să își continue pregătirea în mod serios și responsabil.

    Examenul de Evaluare Națională este un examen obligatoriu pentru toți elevii din clasa a VIII-a și reprezintă un prim pas important în cariera lor educațională. Rezultatele obținute la acest examen pot avea un impact semnificativ asupra opțiunilor și oportunităților lor viitoare, de aceea este important ca elevii să își acorde toată atenția și să își utilizeze la maxim potențialul.

    În același timp, părinții joacă un rol important în această perioadă, deoarece pot oferi sprijinul emoțional și logistic necesar pentru ca elevii să poată să își concentreze energiile în totalitate asupra pregătirii pentru examen. Este important ca părinții să îi motiveze și să îi încurajeze, fără a le crea presiuni suplimentare și fără a le impune standarde nerealiste.

    În concluzie, examenul de Evaluare Națională reprezintă un moment important pentru elevii din România, iar pregătirea pentru acesta trebuie abordată cu seriozitate și responsabilitate. Cu sprijinul comunității și al părinților, elevii pot obține rezultate excelente și pot accede la oportunități educaționale și profesionale importante pentru cariera lor viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.