24 C
Vaslui
03-iul.-2022

Câți bani va aloca CLM Bârlad de la buget pentru cultură, sport, activități sociale și culte religioase

BANI… Suma ce va trebui împărțită se ridică la 480.000 RON și este dublă față de anul trecut când a fost doar de 220.000 RON.

PROGRAM ANUAL… La fel ca și în anii precedenți, și în 2022, municipalitatea bârlădeană va aloca de la bugetul local finanțări nerambursabile în baza Legii 350/2005 pentru domeniile cultură, tineret, sport, activități cu specific social și culte religioase. Suma ce va trebui împărțită se ridică la 480.000 RON , dublă față de anul trecut când a fost doar de 220.000 RON.

Consilierii locali bârlădeni urmează să dezbată, în ședința ordinară din 31 martie, un proiect de hotărâre ce vizează „Aprobarea Programului anual și a comisiei de evaluare pentru acordarea de finanțări nerambursabile din bugetul local al Bârladului, pentru anul 2022, în domeniile cultură, tineret, sport, activități cu specific social și culte religioase”. Finanțările nerambursabile vor fi acordate în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Așa cum se arată în proiectul inițiat de primarul Dumitru Boroș, prevederile prezentei hotărâri vor fi duse la îndeplinire de Primarul municipiului Bârlad prin Biroul Presă, Relații cu Publicul și Relațiile cu Instituțiile de Invățământ,Cultură și Sport, din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Bârlad.

Culte religioase – se organizează o sesiune pentru anul 2022, iar anunțul de participare va fi publicat în Monitorul Oficial al României Partea a -Vl-a, într-un cotidian central, în două cotidiene locale și pe site-ul autorității finanțatoare locale. Suma totală disponibilă pentru anul 2022 este de 280.000 RON. Persoane eligibile- unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România.

Sport – se organizează o sesiune pentru anul 2022, iar anunțul de participare va fi publicat în Monitorul Oficial al României Partea a -Vl-a, într-un cotidian central, în două cotidiene locale și pe site-ul autorității finanțatoare locale. Suma totală disponibilă pe anul 2022 este de 50. 000 RON. Persoane eligibile – persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiiile constituite conform legii.

Cultura – se organizează o sesiune pentru anul 2022, iar anunțul de participare va fi publicat in Monitorul Oficial al României Partea a -Vl-a, intr-un cotidian central, în două cotidiene locale și pe site-ul autorității finanțatoare locale. Suma totală disponibilă pentru anul 2022 este de 50. 000 RON. Persoane eligibile – persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiiile constituite conform legii.

Tineret – se organizează o sesiune pentru anul 2022, iar anunțul de participare va fi publicat în Monitorul Oficial al României Partea a -Vl-a, într-un cotidian central, în două cotidiene locale și pe site-ul autorității finanțatoare locale. Suma totală disponibilă pentru anul 2022 este de 50.000 RON. Persoane eligibile – persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiiile constituite conform legii.

Activități cu specific social – se organizează o sesiune pentru anul 2022, iar anunțul de participare va fi publicat in Monitorul Oficial al României Partea a-Vl-a, într-un cotidian central, în două cotidiene locale și pe site-ul autorității finanțatoare locale. Suma totală disponibilă pentru anul 2022 este de 50. 000 RON. Persoane eligibile – persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiiile constituite conform legii.

Total sumă disponibilă pentru finanțări nerambursabile pentru anul 2022 este de 480.000 RON.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here