spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Câți bani vor primi profesorii supraveghetori la Evaluarea Națională și Bacalaureat

- Advertisement -

BANI… Profesorii implicați anul acesta în examenele naționale vor primi mai mulți bani. Spre exemplu, dacă în 2023 un cadru didactic primea 12 lei pentru corectarea unei lucrări la Evaluarea Națională, acum va primi cu 6 lei mai mult, adică 18 lei. La Bacalaureat, valoarea a crescut de la 18 la 25 lei. Un profesor asistent/supraveghetor primește 150 lei/zi la Evaluarea Națională, respectiv 250 lei la Bacalaureat. Sumele cresc pe măsura implicării și a responsabilității profesorului. Astfel, pentru examenul de final de gimnaziu, un președinte de comisie pe școală va fi plătit cu 830 lei, iar un președinte de comisie centru evaluare (până la 1000 de candidați) – 1900 lei, respectiv 2000 lei – dacă este vorba despre un centru de evaluare cu peste 1000 candidați. De asemenea, un secretar/informatician va fi plătit cu 1300 lei, un responsabil cu platforma de evaluare digitalizată (școală) – 1500 lei, un responsabil cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor – 1300 lei, un responsabil cu supravegherea audio-video – 760 lei, iar un responsabil cu platforma evaluare digitalizată (centru de evaluare) – 2.000 lei.

Sumele pe care le vor primi profesorii implicați în examenul de final de liceu sunt ceva mai mari: președinte comisie în școală (între 1900 lei și 2.030 lei), vicepreședinte/secretar/membru – 1300 lei, președinte comisie centru evaluare (între 2900 lei și 3.030 lei), asistent cu competențe digitale – 250 lei/zi, secretar/membru cu atribuții în utilizarea aplicației informative dedicate examenului național – 1800 lei, responsabil supraveghere audio-video – 1100 lei, responsabil cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor – 1380 lei, responsabil cu utilizarea aplicației informative dedicate examenelor naționale – 2.200 lei. Dacă profesorii încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice, atunci sumele vor fi impozitate cu 10%. În situația în care profesorul optează pentru încheierea unui contract individual de muncă, retribuția cuvenită reprezintă salariul brut, din care se rețin: CAS – 25%, CASS – 10% și impozit – 10%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Vremea noua puteti sa spuneti rezultatu final de com Banca unde a fost frauda de 184 de voturi impotriva candidatului PNL STA.ATIN CRISTINEL

  2. Deci daca esti implicat si in timpul examenelor si la corectare poti sa iei lejer 4000-5000 lei in plus fata de salariu?
    Frumos, isi fac si ei un concediu de 2 zile in mamaia de banii astia.

  3. Nu va mai satură dracu de bani, sunteti semianalfabeti si asta cultivati si la nivelul elevilor.Sunteti bolnavi dupa haine, lux si masini care sa le etalati în fața elevilor.Iaca au un exemplu „bun” de asta este dezordinea asta în societate pentru că voi sunteti exemplu de 2 bani.Stiu profesori care nu stiu sa scrie romaneste două cuvinte, ce sa mai vorbim de propozitii sau texte.Va tine statul în spate ca pe niște paraziți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.