0.1 C
Vaslui
03-feb.-2023

Caz de pestă porcină africană, depistat într-o gospodărie din Muntenii de Sus

- Advertisement -
ALERTĂ… Un caz nou de pestă porcină africană a fost depistat la porcii domestici dintr-o gospodărie din Satu Nou, comuna Muntenii de Sus.

MĂSURI… Autoritățile vasluiene au anunțat un caz nou de pestă porcină africană în județul Vaslui, mai exact la porcii domestici dintr-o gospodărie din Satu Nou, comuna Muntenii de Sus. Potrivit Cancelariei Prefectului Vaslui, a fost a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane în confirmare la porcii domestici. “Facem apel din nou, pe acestă cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Totodată, atragem atenția cetățenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul tricineloscopic al acesteia. În acest scop sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic”, a transmis Mihai Ponea, directorul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui.

Având în vedere evoluția alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Vaslui, DSVSA Vaslui și Instituția Prefectului au lansat, de asemenea, un apel către primari, consiliile locale și către cetățeni să trateze cu maximă responsabilitate acțiunile care țin de prevenirea răspândirii virusului și să respecte cu strictețe toate acțiunile impuse de autoritățile competente. “Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgență medicului veterinar sau autorităților publice locale. Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este: 0800.826.787, adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, iar la D.S.V.S.A. Vaslui unde este organizat serviciu de permaneță numărul de telefon este 0235421121, fax 0235 421278, e-mail: office-vaslui@ansvsa.ro și poate fi apelat de către cetățeni, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Această decizie a fost luată pentru a facilita cetățenilor fie accesul la informații, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor. Un alt motiv  pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creșterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană”, a transmis Mihai Ponea, directorul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.