spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Caz de pestă porcină la Rebricea

- Advertisement -

MOBILIZARE… Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, a confirmat prin buletin de analiza, un caz de pesta porcina africana la porcii domestici dintr-o gospodarie aflata pe raza localitatii Ratesu Cuzei, comuna Rebricea, judetul Vaslui.

La solicitarea DSVSA Vaslui , Prefectul Marcel Lăudatu a convocat, joi, Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane in confirmare la porcii domestici. “Facem apel din nou, pe acesta cale la cetateni, crescatorii de porcine, sa anunte de urgenta medicul veterinar in situatia in care apar modificari in statusul de sanatate al porcinelor din gospodariile proprii sau apar cazuri de mortalitate in randul porcinelor. Totodată atragem atentia cetatenilor ca este interzis consumul carnii de porc fara a fi efectuat examenul  tricineloscopic  al acesteia. In acest scop sunt rugati sa se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne in vederea efectuarii examenului trichineloscopic”, au declarat reprezentanţii Prefecturii Vaslui. Având în vedere evoluţia alarmantă a virsului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreuna cu  Instituţia Prefectului face un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virsului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente. (CRISTINA BEJENARU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Iar vreti sa loati porciii de la gura copilor ca vine craciunu si mai vreti niste banii in buzunar nu pai va ganditi numai la voii nu aveti scrupule pic de rusine bai idiotilor eu vasi omora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.