spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
18-mai-2024

Caz revoltător în Vaslui: doi copii de 3 ani au fugit de la grădiniță fără ca educatoarele să-și dea seama. O femeie i-a găsit umblând dezorientați prin oraș

- Advertisement -

REVOLTĂTOR… Doi copii de trei ani au plecat, zilele trecute, singuri de la Grădinița nr. 14 din Vaslui. Aceștia au ieșit pe poarta unității și au mers aproape doi kilometri, mai exact de pe strada Călugăreni până în Crucea Gării. Potrivit unor surse, când și-au dat seama că micuții nu sunt în sală, educatoarele au început să-i caute în instituție și prin curte, însă au întârziat să anunțe Poliția. Important de precizat este că deși grădinița este nouă, aceasta nu are decât o cameră de supraveghere, care în ziua plecării copiilor nu funcționa. Norocul acestora a fost o femeie care trecea prin zonă. Aceasta i-a observat că se plimbau dezorientați și a sunat imediat la 112. La câteva minute după aceea, a sunat la Poliție și conducerea grădiniței. La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj de Poliție, precum și șeful Inspectoratului de Poliție Județean și șeful Poliției municipiului Vaslui. Aceștia au constat că cei doi copii găsiți de o femeie în Crucea Gării erau, de fapt, copiii care dispăruseră de la grădiniță. Micuții au fost încredințați, apoi, educatoarelor care trebuiau să aibă grijă de ei. Grădinița a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru că nu a asigurat paza preșcolarilor și nu pregătise un plan de risc, care prevede măsurile de urgență pentru astfel de situații.

Potrivit inspectorului general școlar, a fost demarată o anchetă pentru a se stabili împrejurările care au condus la această situație. „Grădinița este prevăzută cu camere de supraveghere, însă nu mai funcționau de o zi. Într-adevăr, poarta trebuia să fie închisă. Săptămâna care urmează vom face o ședință cu toți directorii de grădiniță în care le vom explica, din nou, măsurile pe care trebuie să le ia pentru asigurarea siguranței preșcolarilor. Astfel de situații nu trebuie să se mai întâmple. Doamnele educatoare trebuiau să aibă grijă ca cei mici să nu plece, acest lucru este clar. Pe primul loc trebuie să fie siguranța preșcolarilor, apoi activitățile de formare a acestora. Ce pot să vă zic este că s-a demarat o anchetă, urmează să vedem ce măsuri va dispune Comisia de Disciplină, inspectorul de specialitate va monitoriza cercetările pe care la va întreprinde. Nu vreau să mă pronunț asupra măsurilor potrivite pentru astfel de situații, însă, de obicei, se pornește de la avertisment, apoi reducerea salariului pe o anumită perioadă și se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat inspectorul general școlar, prof. Cristiana Botan.

IPJ Vaslui: „minorii nu au fost victimele vreunor infracțiuni”

„La data de 11 aprilie 2024, ora 09.26, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie de 67 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că, pe trotuarul aferent străzii Traian, din municipiul Vaslui, în zona „Crucea Gării”, se află doi minori, neînsoțiți. În temeiul sesizării, la fața locului a fost dirijat un echipaj de Poliție, din cadrul Biroului Ordine Publică Vaslui, care a identificat minorii (ambii de 3 ani) și a stabilit că aceștia urmează cursurile unei unități de învățământ preșcolar din municipiul Vaslui și că ar fi plecat din unitatea amplasată pe strada Călugăreni. Minorii nu au fost victimele vreunor infracțiuni, fiind încredințați cadrelor didactice de la grădiniță. Unitatea de învățământ a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru abateri prevăzute de H.G. 301 din 2012, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Articolul nu este adevărat nici 50%.. Audienta nu se face pe baza a 2 copii care „da au ieșit din grădiniță fără sa-i observe nimeni”.. Poliția a fost anunțată de dispariție si de către grădiniță

 2. 8000 lei salar în fiecare luna! Pt ce? Nu-s în stare sa aibă grija de cativa copii. Pe cine se or răzbuna? Pe îngrijitoare, în mod sigur! Ca ele nu au fost atente! Sindicatul d-lui tiplea de nu ia atitudine în astfel de cazuri? Sa spună și ce fel de uscaturi sunt în aceasta mare pădure, numita învățământ? Sa ia atitudine ca exista învățământ paralel, pe bani f mulți, cum ar fi pregătirile în privat, care au luat amploare sau after scool…

 3. Ne merităm soarta de cel mai sărac oraș din România. Demonstram încă odată càt de săraci suntem de nu am avut bani din taxe și impozite să cumpărăm pentru copiii noștri la Grădinița decât o cameră de luat vederi.
  Cine sunt vinovații????

 4. Pai si Poliția cind a fost anuntata de dispariția copiilor ? De la Penny pina în Crucea Gării un copil de 3 ani tot face vreo juma de ora, dacă nu s-au mai oprit gură cască pe la vre un magazin de jucării.
  Adică pina la 9.26 educatoarele nu sunaseră la Politie să anunte că dispăruseră copiii ? Băi educatoarelor voi sunteți zdravene la cap?
  Cind au văzut educatoarele lipsa copiilor din grădiniță? La ora 8.30 sau la h 9.00 sau la h 9.26 cind i-a anunțat polițiștii?
  Cineva minte aici, ori Inspectoratul Școlar ori Inspectoratul de Politie.
  Domnilor ziariști, domn Prefect! Cum puteți inghite gălustele astea? O fi din cauza mamei deputatului Popica, care este directoare la grădiniță!

 5. Educatoarele stau la taifas, despre majorarea salariilor, când vine vacanța mică, vacanța mare, gradatiile de merit pe bază de dosare cu diferite adeverințe obținute de pe oriunde, și alte ocupații, în afară de a avea grija copiilor. Să suporte consecințele, să achite amenda din salariul lor, alte sancțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.