spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Plan diabolic pus la cale de o tânără și mama sa pentru a-și ucide soțul. Viața bărbatului, 5.000 de lei!

- Advertisement -
ULUIT!… Gheorghe Lefter a intrat în stare de șoc când a auzit că soția și soacra sa au plănuit să îl omoare pentru cele două case. Planul asasinatului a fost dejucat de un recidivist!

MINȚI CRIMINALE… O femeie în vârstă de 73 de ani și fiica sa, în vârstă de 29 de ani, din satul Măscurei, comuna Pogana, au fost arestate după ce au pus la cale un plan de asasinat. Tânăra a plănuit împreună cu mama sa să își ucidă soțul, un bărbat în vârstă de 40 de ani. Scenariul după care s-au derulat faptele incredibile este unul care i-a șocat până și pe polițiști. Șansa celui care urma să fie ucis contra unei sume de 5000 de lei a fost aceea că vărul cu care femeile vorbiseră în vederea comiterii crimei, s-a speriat de intențiile de nezdruncinat ale celor două și a anunțat poliția din comună. Doi polițiști sub acoperire, împreună cu cel care trebuia să-l spânzure într-o pădure pe bărbatul de 40 de ani, s-au dus la cele două femei, reușind astfel să le prindă în flagrant. Concret, cele două, bucuroase că are cine le duce planul odios la bun sfârșit, le-a înmânat un avans de 1500 de lei, învățându-i în detaliu cum să îl omoare pe ginere și astfel au căzut în plasa întinsă de polițiștii de la Crimă Organizată Vaslui. Ele își doreau ca bărbatul să moară, ca să moștenească averea, întrucât cele două case din gospodărie erau pe numele bărbatului care urma să fie victimă.

Locuinta familiei Gheorghe si Laura Lefter din Mascurei

Scenele unui film de groază erau cât pe ce să se producă în satul Măscurei comuna Pogana, în cursul zilei de 31 martie. O bătrână de 73 de ani, Maria Bichineț și fiica ei, Laura Lefter, de 29 de ani, au pus la cale o crimă, a cărei victimă urma să fie Gheorghe Lefter, de 40 de ani, soțul Laurei, cu care aceasta are trei copii, cu vârste între 2 și 6 ani. Cele două femei locuiau în satul Măscurei, într-o curte comună cu două imobile, ambele fiind pe numele bărbatului. Cum fata de 29 de ani nu se prea mai înțelegea cu soțul, ea s-a sfătuit cu mama sa și a plănuit să scape de acesta, plănuindu-i moartea! Ce le-a trecut prin minte celor două , bate de departe orice film de groază! Au complotat să îl omoare ca să-i ia casele și să le vândă, apelând pentru a face treaba „murdară” la un nepot al bătrânei și văr al soției lui Lefter Gheorghe. Acesta este recidivist și femeile l-au momit cu suma de 5000 de lei, dacă îl va omorî pe bărbat, făcând să pară o sinucidere prin spânzurare! Ele au făcut și scenariul omorului, învățându-l pe „asasinul plătit” cum să execute crima, cum să-l atragă pe bărbat într-o pădure, să-l ștranguleze cu o sfoară și apoi să-l spânzure ca să pară că s-a sinucis.

Planul criminal al femeilor l-a speriat chiar și pe „asasin”!

Bărbatul tocmit de cele două femei nu era deloc convins că va putea face ceea ce-i cereau ele, dar a tot așteptat să vadă dacă nu renunță la plan. Vâzând insistența cu care era abordat de ele, telefoanele pe care le tot primea, „asasinul” s-a speriat și a mers direct la poliția din comună unde le-a denunțat pe cele două rude ale sale.

Au căzut în plasa polițiștilor!

Pe fir a intrat astfel Serviciul de Investigații Criminale, care au pus la cale un flagrant „ca la carte”! Pe 30 martie, ruda angajată pe post de asasin a spus femeilor că a găsit doi bărbați dispuși să îl ajute ca să-l spânzure pe cel vizat de ele, adică pe Gheorghe Lefter. Au făcut un plan prin care Laura i-a spus soțului că este căutat de vărul ei, ca să-l ajute la o treabă, dar, spre marea supărare a femeii, acesta a refuzat orice apropiere de ruda recidivistă! Femeia a decis însă să-și ducă planul până la capăt și i-a chemat pe vărul cu cei doi bărbați, care erau polițiști sub acoperire, înmânându-le 1500 de lei avans, iar restul după ce îl vor ucide, chiar plusând că le va mai da încă 5000 de lei, după ce vor vinde prima casă! Le-a explicat în detaliu cum să procedeze ca să-l lichideze pe bărbatul ei. Având suficiente probe, polițiștii, sub coordonarea unui procuror criminalist, au organizat un flagrant și le-au reținut pe cele două femei, pentru 24 de ore! Ulterior acestea au fost arestate.

Victima care urma să fie ucisă a avut un șoc când a aflat ce planuri aveau soacra și soția sa!

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a ajuns în seara de 31 martie și Gheorghe Lefter, care nu înțelegea ce se întâmplă, ce au căutat polițiștii la el în casă și de ce le-au luat pe femei și mai ales ce caută el în acest coșmar! Abia când a fost audiat a aflat și el ce minți criminale au soacra și nevasta lui, suferind un adevărat șoc! Acesta a spus că au împreună trei copii, că a adus mereu bani în casă, dar nu s-a gândit nicio clipă că cele două ar putea plănui să îl omoare.

„Procurorii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de determinare pentru săvârșirea unei infracțiuni, faptă săvârșită de două femei din satul Măscurei, comuna Pogana. Urmează ca pe 1 aprilie să fie trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării măsurilor ce se impun”, a spus procurorul criminalist Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Instanța bârlădeană a admis solicitarea procurorului și a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cele două inculpate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.