spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Cazul Bismobil Kitchen: polițiștii au reținut-o pe asociata patronului moldovean. Păgubiții vor să intenteze un proces colectiv

- Advertisement -
REȚINERI… Polițiștii au reținut o femeie, despre care se spune că ar fi asociata lui Mihail Șaran și cea care controla mai multe firme aflate în relații strânse economice cu Bismobil Kitchen.

DETALII… Cazul Mihail Șaran, administratorul firmei Bismobil Kitchen, ia amploare după ce polițiștii au făcut o nouă reținere. De data aceasta este vorba de o femeie despre care se presupune că ar fi asociată cu moldoveanul. De partea cealaltă, nici păgubiții nu au stat degeaba să aștepte deciziile anchetatorilor. Pe rețelele de socializare au fost deja create grupuri și se discută inclusiv de un proces colectiv. Un astfel de proces ar fi unul de durată și cu un număr foarte mare de păgubiți ținând cont că, până în prezent, au fost înregistrate aproximativ 1.600 de persoane pe aceste grupuri. De asemenea, pe surse, am aflat că, la nivelul județului Vaslui au fost vizate firme care aveau legături economice cu societățile administrate de către asociata lui Șaran. Coordonate de Serviciul de Criminalitate Economică Iași, zilele trecute au avut loc mai multe percheziții care au vizat, în special, magazinele din țară ale firmei Bismobil Kithcen. Polițiștii fac cercetări într-un dosar de înșelăciune în care sute de oameni au fost înșelați de această societate comercială, specializată în fabricarea de mobilier de bucătărie la comandă. Conform anchetatorilor, au fost înregistrate 130 de persoane păgubite și prejudiciul ar depăși 4.000.000 de lei. Printre păgubiți se numără și câțiva vasluieni.

Apar tot mai multe amănunte legate de activitatea Bismobil Kitchen, firma condusă de moldoveanul Mihai Șaran și acuzată că ar fi dat țepe, de mii de euro, la sute de clienți. După ce, la începutul săptămânii, Șaran a fost reținut de autorități pe Aeroportul Internațional din Chișinău, în momentul în care voia să părăsească țara, ieri au avut loc noi rețineri. De data aceasta, polițiștii au declarat că au reținut, pentru 24 de ore, o femeie care urmează să fie prezentată în fața judecătorilor. Se pare că ar fi vorba de asociata lui Șaran, o femeie de 44 de ani, administrator a mai multor firme cu legături strânse cu firma Bismobil Kitchen. De asemenea, pe rețelele de socializare, păgubiții au creat grupuri de discuție. Una dintre discuții este legată de un proces comun împotriva firmei lui Mihail Șaran. De asemenea, o altă discuție este legată de sesizarea DIICOT, ținând cont de valoarea prejudiciului, calculat, până acum, la 4.000.000 de lei. Conform anchetatorilor, au fost înregistrate, până în prezent, peste 130 de persoane păgubite. Printre păgubiți se numără și câțiva vasluieni care ar fi achiziționat mobilă direct din magazinele din Iași. De asemenea, pe surse am aflat că descinderile polițiștilor la Vaslui au vizat firme care ar fi avut relații economice cu firmele controlate de Șaran și asociata lui, Adriana Brașoveanu. Alte percheziții au avut loc în județele Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în municipiul București (8). De asemenea, administratorul firmei a fost arestat, zilele trecute, pe Aeroportul Internațional din Chișinău, în momentul în care voia sa părăsească țara cu buzunarele pline de bani. Conform polițiștilor, din conturile firmei lui Șaran s-au evaporat peste 2.000.000 de euro. Suma ar reprezenta avansurile achitate de către păgubiți, avansuri ce porneau de la 6.000 de euro pentru un mobilier de bucătărie. Printre ultimile plângeri formulate împotriva lui Mihail Șaran și a firmei acestuia se numără și cea a unei familii din Târgu Mureș care a achitat 7.500 de euro, prețul integral al unui mobilier de bucătărie ce trebuia confecționat și apoi montat la domiciliul acesteia. După 5 luni de așteptare, familia din Târgu Mureș a cerut explicații. Șaran a încercat să-i ducă cu vorba și le-a promis, drept compensație pentru perioada lungă de așteptare, o vitrină. Numai că, într-un final, familia respectivă a rămas doar cu promisiunea și așteptarea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.