8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Cazul fetei dispãrute de la Bârlad, între bâlbâielile procurorilor si minciunile politistilor aliati cu interlopii!

- Advertisement -

Salvati-o pe Andreea!

CA LA CARACAL … Bâlbâielile procurorilor si politistilor din dosarul disparitiei tinerei Andreea Nadia Tantu din Bârlad, sunt la fel de mari precum cele din dosarul Alexandrei de la Caracal. Vremea Nouã a aflat un amãnunt uluitor! Surse din IPJ Vaslui au declarat cã politistii l-au mintit pe tatãl fetei, spunând cã prietenul fetei a fost la detectorul de minciuni, unde a picat testul! De fapt, Claudiu Gheorghiu, prietenul fetei, un cunoscut consumator de etnobotanice, dupã cum spune tatãl fetei dispãrute, nici mãcar nu a fãcut testul poligraf, fiind declarat inapt de cãtre psihilog, din cauza concentratiei mari a substantelor interzise în sânge! Pãrintii fetei sunt stupefiati de faptul cã acest asa zis „prieten” al fetei nu a fost considerat de procurori suspect, ba chiar a fost catalogat ca si „credibil”, desi ancheta a stabilit cã telefonul fetei fusese tranzactionat de acest individ. Tatãl Andreei Tantu este decis sã facã cerere la Parchetul General ca sã preia cercetãrile în dosarul dispartiei fetei sale, fiind convins cã, atât timp cât la Bârlad interlopii stau la masã cu politistii care trebuiau sã se ocupe de caz, nu are niciun rost sã se continue ancheta aici. Si îi dãm dreptate, fiindcã initial cercetãrile au fost preluate de Serviciul de Investigatii Criminale condus de cms.sef Cãtãlin Bejinaru, un bun prieten al interlopilor. Ziarul Vremea Nouã îi adreseazã public o întrebare acestui politist pãtat. Dacã specialistii de la detectorul cu minciuni au avut dovezi cã prietenul fetei este drogat, de ce nu i s-a deschis un dosar penal pentru consum si detinere de droguri? Asa-i cã e mai simplu sã împrumute bani de la interlopi, decât sã-si facã datoria? E posibil ca aceastã fatã sã fie moartã; rãspunde politistul Bejinaru sau procurorul de acest fapt, când au avut în mânã suspectul? Este clar cã dacã acesta a avut telefonul fetei, fãrã a avea acces si la parolele de deblocare, ulterior încercând sã scape de el, stie mult mai multe de disparitie, decât cred procurorii. De atunci a trecut un an si pãrintii fetei dispãrute nu uitã cum procuroul care s-a ocupat de disparitie i-a zis: “Cel pe care-l indicati dumneavoastrã ca fiind suspect are o atitudine sincerã, dvs. însã nu”. Tatã Andreei Tantu ne-a rugat ca prin intermediul ziarului nostru sã-i adreseze acestui procuror, detasat între timp de la Bârlad, o întrebare: “Telefonul fetei mele a fost gãsit la acest individ si era blocat. Dacã fata mea i l-a dãruit, asa cum ati concluzionat dvs. în anchetã, de ce nu i-a dat si parolele de la iCloud, ca sã-l poatã folosi? Nu credeti cã i l-a luat cu forta? Si atunci devine complice la infractiunea de rãpire”

În urma aparitiei articolului de ieri, prin care semnalam cã si în Bârlad existã cazuri suspecte de disparitii de fete, similare celor de la Caracal, am primit de la IPJ Vaslui un rãspuns referitor la cercetãrile din acest dosar. În cazul concret al Andreei Nadia Tantu, despre care am relatat, am solicitat de la IPJ Vaslui date despre stadiul dosarului. „În cauzã se fac cercetãri de cãtre lucrãtorii de la Serviciul de Investigatii Criminale de la IPJ Vaslui, pentru comiterea infractiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cercetãrile se fac in rem (n.r. se cerceteazã fapte, nu persoane). S-au fãcut audieri în rândul persoanelor din anturajul tinerei dispãrute, au avut loc perchezitii la asa-zisul prieten al fetei, iar ea este datã în urmãrire nationalã si internationalã”, a spus purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tatãl fetei solicitã preluarea anchetei de cãtre Parchetul General

Disperat, tatãl Andreei, Ion Tantu, vrea sã meargã la cei responsabili cu cazurile de disparitii misterioase de tinere care au „plecat” fãrã sã mai dea un semn pãrintilor si sã explice cum crede el cã acestea sunt sclave sexuale la mâna „frãtiei” dintre interlopi-politisti si magistrati! Relatãrile tatãlui fetei dispãrute sunt cutremurãtoare: Andreea Nadia Tantu, de 19 ani la data disparitiei, pe 12 februarie anul trecut, a plecat sã se întâlneascã cu un bãiat si nu s-a mai întors. Prietenul ei, întrebat de tatã, a spus initial cã nu stie nimic de ea, cã nu mai vorbeste cu ea de mult. Telefonul fetei a sunat un timp, pãrintii fãcând apel dupã apel, iar dupã douã zile de la disparitie, la 14 februarie, acesta a apãrut la un amanet, vândut de bãiatul care mintise cã nu stie nimic de Andreea! Politia a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate si atât! La început, de caz s-a ocupat Serviciul de Investigatii Criminale din Bârlad, condus initial de comisarul sef Cãtãlin Bejinaru, precum si o tânãrã procuroare, Loredana Bãlãnoiu care între timp a plecat de la Parchetul Bârlad si acum cazul este la un alt procuror. Si nimic! Andreea Nadia Tantu s-a evaporat!

Bâlbâieli sau … complicitatea politistilor?

Tatãl fetei dispãrute, Ion Tantu, spune cã el este convins cã fata sa a fost rãpitã si în acest sens a fãcut si plângere la politie. „Fata a plecat de acasã pentru cã a sunat-o un prieten de-al ei, ca sã se întâlneascã cu el. Si nu am mai dat de ea. Am gãsit telefonul fetei, un iPhone de 4700 de lei cel putin, la prietenul cu care s-a întâlnit. Pe bãiat îl cheamã Claudiu Gheorghiu, iar mie nu-mi plãcea deloc de el, dupã cum am mai spus tuturor anchetatorilor. Consuma etnobotanice, era un drogat, nu eram de acord cu el. Initial când am fost la el sã întrebãm de Andreea, acesta mi-a spus cã nu stie nimic de ea, cã nu mai vorbeste cu ea, cã s-au certat. Am cãutat-o la el în casã si nu era, am întrebat de telefon, el mi-a zis cã nu stie de telefon nimic. Dupã care aflu cã se duce apoi sã vândã telefonul, în acceasi zi, deci am aflat cã era la el!! De fapt nu la el, ci la un alt tip din Bârlad, unul Bogdan, care este jandarm si care l-a cumpãrat de la el, cu 550 de lei!”, a spus tatãl Andreei. Dar curios, desi a relatat toate acestea la politie subalternilor comisarului sef Cãtãlin Bejinaru, nimeni în afarã de el nu s-a întrebat cum de Andreea i-a fãcut „cadou” prietenului ei telefonul cel scump, fãrã sã-i dea si parolele pentru a fi deschis. Fãrã acea aplicatie telefonul este inutil! Cum de telefonul este si acum, dupã un an si jumãtate de la disparitia fetei, la Parchetul Bârlad, ca probã în dosar?Nu s-a cercetat cu cine a vorbit fata ultima oarã?? Întrebãri pe care si le pune tatãl fetei si la care nu primeste niciun rãspuns!

N-a putut face testul la detectorul de minciuni, pentru cã era drogat! În continuare acesta este în libertate

ULUITOR…Jurnalistii de la Vremea Nouã au aflat stupefiati cã Claudiu Gheorghiu din Bârlad, pe care pãrintii fetei îl considerã vinovat de disparitia ei, bãnuind cã a vândut-o la traficanti, ca în cazul Caracal, nu a putut sustine testul cu detectorul de minciuni! Desi tatãl, Ion Tantu a fost informat de anchetatori cã acesta a picat testul, de fapt el nici nu l-a sustinut, pentru cã a fost declarat inapt de cãtre psihologul care trebuia sã execute testul. Claudiu Gheorghiu a fost la Iasi, fiind de acord sã fie testat cu detectorul de minciuni, însã s-a dus drogat cu etnobotanice, dupã cum sustin anchetatorii actuali, de la IPJ Vaslui. Pentru cã acesta era un consumator de etnobotanice, n-a fost cercetat de BCCO Vaslui si DIICOT ? Tatãl Andreei sustine cã a rãmas fãrã cuvinte când a auzit de la procurorul de caz, Loredana Bãlãnoiu cã aceasta l-a considerat credibil pe Claudiu Gheorghiu, în declaratia datã la Parchetul Bârlad. „Cum adicã? El spune cã nu stie de fatã, nu stie de telefon, dar dupã douã zile vinde aparatul, fãrã sã dea si iCloud-ul ca sã poatã fi folosit! Procurorul de caz, Loredana Bãlãnoiu, de la Parchetul Bârlad, care acum a plecat la Bucuresti, spune cã prietenul fetei este credibil când el trebuia arestat pentru consum si detinere de droguri” spune revoltat Ion Tantu. Noi am solicitat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, unde se aflã în cercetare dosarul privind lipsirea de libertate, referitor la Andreea Nadia Tantu, sã ne rãspundã la câteva întrebãri: “În ce stadiu se aflã cercetãrile din acest dosar? Ce calitate are prietenul fetei, Claudiu Gheorghiu, având în vedere cã a mintit în privinta telefonului, iar testul cu detectorul de minciuni nu l-a putut sustine din cauzã cã era sub influenta etnobotanicelor? De ce nu s-a repetat testul? L-a mai sustinut vreodatã? Sunt întrebãri firesti, la care asteptãm rãspuns oficial. Si nu numai noi, ci si Ion Tantu, tatãl fetei dispãrute! „Sunt decis sã merg la Parchetul General pentru a solicita preluarea cercetãrilor, având în vedere cã sunt prea multe semne de întrebare despre felul în care fac cercetãrile politistii si procurorii din Bârlad si Vaslui!”, a spus Ion Tantu. Pentru a iesi la suprafatã adevãrul despre Andreea Nadia Tantu si disparitia ei misterioasã, sperãm ca Parchetul General sã preia acest caz cumplit de la Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.