Cazul George Floyd de România. Niciun vinovat, la 10 luni de la moartea bărbatului din Vatra Dornei ţinut la pământ de jandarmi

Proteste de amploare au loc în Statele Unite în cazul lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit fiind brutalizat până la sufocare de un poliţist. Un caz asemănător a existat şi în România – cel al lui Ioan Csapai. Pe 19 iulie 2019, în parcul din Vatra Dornei, un bărbat de 55 de ani a fost imobilizat de jandarmi şi a murit după ce unul l-a presat la pământ, iar un altul i-a dat cu spray lacrimogen în faţă.

“Nu mai da!”, strigă bărbatul culcat pe iarbă de doi jandarmi care se chinuie să-l imobilizeze. Unul dintre aceştia încearcă să întoarcă la spate mâna omului.

Un al treilea jandarm sare în ajutorul colegilor. Toţi trei s-au urcat pe bărbatul de 55 de ani care începe să ţipe. Scena are loc în parcul din Vatra Dornei, însă trecătorii doar privesc şi nu intervin.

Femeia jandarm se ridică, ia un  ia spray-ul lacrimogen și pulverizează un jet în fața victimei, de la doar câțiva centimetri depărtare, conform Libertatea.

Ceilalţi doi jandarmi continuă să aplice presiune pe spatele şi ceafa bărbatului până când acesta nu mai mişcă. Abia atunci, jandarmii reuşesc să-l încătuşeze şi încearcă să îl târască spre mașină.

Cine este bărbatul care a murit după ce a fost presat de jandarmi în Vatra Dornei

Bărbatul se numea Ioan Csapai şi avea 55 ani. Era divorţat și era tată a doi copii. Se pensionase pe caz de boală şi lucra, cu jumătate de normă, ca spălător de vase în bucătăria unui hotel din Vatra Dornei. ….https://www.romaniatv.net/cazul-george-floyd-de-romania-niciun-vinovat-la-10-luni-de-la-moartea-barbatului-din-vatra-dornei-tinut-la-pamant-de-jandarmi_524152.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ