spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Cazul Martir Horea ajunge in instanta: E.On Gaz si zece angajati, cercetati penal

- Advertisement -

Dupa un an si trei luni de la deflagratia din municipiu, de pe strada Martir Horea, procurorii au inceput urmarirea penala. Sinistratii vad in sfârsit ca s-a facut un pas, dar au ajuns la capatul rabdarilor.

Procurorii de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau au inceput urmarirea penala fata de societatea E.On Gaz Distributie si zece angajati ai acesteia, gasiti vinovati pentru explozia de la blocul de pe strada Martir Horea, din decembrie 2010. „Se fac cercetari, toti cei invinuiti au fost chemati la audieri in prezenta avocatilor. Acuzatiile sunt de vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa. In aceasta faza, procurorul de caz le aduce la cunostinta invinuirile”, a spus procurorul Camelia Elisei, purtatorul de cuvânt al PCA Bacau. Invinuitii vor avea posibilitatea sa aduca probe in avantajul lor, iar la finalul audierilor procurorul de caz va decide daca mai este nevoie si de alte expertize sau dosarul isi urmeaza cursul in instanta.

Refuza sa comenteze

Societatea furnizoare de gaze a refuzat sa ofere prea multe detalii legate de turnura pe care a luat-o ancheta. „Pentru ca este vorba de o cercetare in desfasurare, nu comentam la acest moment”, ne-a transmis Corneliu Zait, purtator de cuvânt al E.On Gaz.

Avocatul sinistratilor, Bogdan Pocovnicu, sustine ca oamenii sunt la capatul rabdarilor. „Suntem multumiti ca s-a facut acest prim pas vizibil. Pâna acum nu aveam indicii cu privire la cei cercetati in dosar”, a explicat acesta. Actiunea oamenilor in civil continua, mai ales ca au solicitat daune materiale si morale. Deocamdata, o parte din sinistrati locuiesc in apartamentele puse la dispozitie de E.On, dar si aceste contracte expira la sfârsitul lunii mai. „Suma pentru reconsolidare este de 20 de miliarde de lei vechi, potrivit expertizelor. Dar, oamenii nu doresc reconsolidare, ci ar dori bani pentru achizitionarea unei alte locuinte. Acesta este un bloc construit in ’74. A trecut prin doua cutremure, o inundatie si o explozie”, mai spune avocatul Bodgan Pocovnicu.

In aceste conditii, este greu de crezut ca daca se va merge pe varianta reconsolidarii, sinistratii ar mai dori sa se mute inapoi sau ar mai reusi vreodata sa vânda aceste apartamente.

Geta Panaite

Andreea Gavrila

„Oamenii nu doresc reconsolidare, ci ar dori bani pentru achizitionarea unei alte locuinte. Acesta este un bloc construit in ’74. A trecut prin doua cutremure, o inundatie si o explozie.”

Bogdan Pocovnicu, avocat

www.desteptarea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

58 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.