spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

Cazul viceprimăriței cu diplomă falsă produce efecte! Dosarele profesorilor vor fi luate la puricat!

- Advertisement -
VERIFICĂRI… Secretariatele școlilor au fost mandatate să verifice diplomele de studii ale cadrelor didcatice, după cazul răsunător al viceprimăriței acuzate că și-a falsificat diplma de studii.

DECIZIE… Inspectoratul Școlar Județean ia măsuri după cazul viceprimăriței de la Codăești, Lenuța Damian, anchetată pentru că și-ar fi falsificat diploma de licență. Toate dosarele de încadrare ale profesorilor vor fi verificate de către secretariatele școlilor la care lucrează. Potrivit unei adrese trimise, zilele trecute, unităților de învățământ din județ, verificarea actelor de studiu aflate la dosarul de încadrare a personalului didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic se va face prin confruntarea documentelor existente cu actele de studiu în original. Astfel, dacă profesorii nu au la dosar documentele originale, ei vor trebui să le aducă pentru a putea fi confruntate cu cele existente în unitatea de învățământ la care lucrează. Data limită până la care trebuie să fie finalizat acest control al dosarelor este 30 ianuarie, ora 14:00.

După ce secretariatele vor finaliza verificarea dosarelor, acestea trebuie să trimită inspectoratului un proces-verbal în care sunt consemnate toate aspectele negative consemnate. Redăm în rândurile următoare continuțul adresei trimise de Inspectoratul Școlar Județean tuturor școlilor din județ: “Având în vedere dispozițiile art. 3, lit. c din Ordinul nr. 5530 din 5 octombrie 2011 privind aprobarea Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare, ținând cont de necesitatea verificării/controlului modului de încadrare a personalului didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ, vă rugăm ca până în data de 30 ianuarie 2024, să dispuneți următoarele lucruri: 1. Verificarea actelor de studiu aflate la dosarul de încadrare a personalului didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic prin confruntarea documentelor existente cu actele de studiu în original. 2. Consemnarea pe copiile actelor de studiu aflate la dosarul de încadrare cu mențiune “conform cu originalul, numele și prenumele conducătorului unității de învățământ, data și semnătura”. 3. Întocmirea unui proces-verbal privind activitatea desfășurată și consemnarea tuturor aspectelor negative constatate. Transmiterea către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a procesului-verbal până pe data de 30 ianuarie 2024, ora 14:00”, se arată în adresa trimisă de Inspectoratul Școlar Județean tuturor școlilor din județ.

Lenuța Damian și-a obținut diploma de studii după ce a predat Limba română timp de 16 ani

Decizia de verificare a tuturor dosarelor de încadrare a profesorilor, precum și a celorlalți angajați în învățământ, vine ca urmare a cazului profesoarei Lenuța Damian, anchetată pentru că și-ar fi falsificat diploma de studii. Aceasta lucrează în învățământ de mai bine de 32 ani. Potrivit unor surse, Lenuța Damian s-a angajat în 1991 și a predat, timp de 18 ani, Limba română din postura de suplinitoare/angajat necalificat. În 2007 se presupune că ar fi absolvit facultatea, iar în 2009 ar fi reușit să se titularizeze. „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au probat activitatea infracțională a unei femei, de 50 de ani, din comuna Codăești, județul Vaslui, cercetată pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. În urma cercetărilor efectuate a reieșit că, în perioada 2008 – 2023, femeia ar fi falsificat acte de studii, care ar fi atestat calificarea de cadru didactic, obținând, în baza acestora, toate gradele profesionale. La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, la adrese din comuna Codăești, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Lenuța Damian a fost plasată de procurorul de caz sub control judiciar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Hmmmm politica ce face…. cineva vrea locul? Institutia care a eliberat diploma trebuie sa tina in arhiva evidenta documentelor eliberate ( cotorul diplomei) . Procedeul este simplu copia documentelor se confrunta cu.. cotorul si gata…. tot cei.posibil sa fie .. ura/ dusmanie la mijloc.

  2. Nu se poate verifica autenticitatea decat prin comparare cu seria,nr,numele titularului de diploma,si in colaborare cu universitatile.Restul e praf in ochi.Frica mare,zic…..

  3. Apropo de doamna infractoare ,umbla prin sat cu nasul pe sus ,ameninta lumea ca o sa vada cei ce au scris/postat in spatiul virtual de ea , ce patesc ,iar militianul de care ati amintit ca l=a angajat ,dupa nconturi false(Cetateanul Turmentat ,Codaesti Vaslui etc ) comenteaza si sustine aberatiile ei ,vorbeste urat cu batranii in sat ,pe cei mai tineri ii face analfabeti si betivi .A se verifica si rezerva de pamant la care lucreaza acum sa il aiba primaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.