spot_img
16.2 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă

- Advertisement -

Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF. Urmele bacteriei E.coli, care provoacă sindromul hemolitic uremic (SHU), au fost detectate în loturi de castraveţi importaţi din Spania (provinciile Almeria şi Malaga). În Germania, s-au semnalat deja 300 de cazuri, dintre care 10 fatale, iar majoritatea cazurilor înregistrate în afara ţării privesc fie cetăţeni germani din ţările afectate menţionate, fie străini care au vizitat Germania.

Comisia Europeană a atras vineri atenţia că cetăţenii UE care au vizitat recent Germania şi prezintă simptome precum diaree acută trebuie să consulte medicul în cel mai scurt timp. În ultimele zile, executivul UE a activat întreaga reţea existentă pentru a gestiona eventualele noi cazuri de infecţie cu E.coli. Din reţea fac parte RASFF şi Sistemul de avertizare şi răspuns rapid, ce asigură distribuirea operativă, pe întregul teritoriu UE, a informaţiilor privind sursele de infecţii alimentare şi cazurile semnalate în rândul consumatorilor europeni.

În Belgia nu a fost descoperit deocamdată niciun caz suspect, dar bacteria E.coli este cunoscută, după cum explică profesorul Michel Moutschen, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Universitar din Liege.

„În fiecare an, există cazuri de infecţie intestinală cu acest tip de bacterie, care sunt cel mai probabil legate de consumul de carne şi doar într-un număr infim de cazuri există complicaţii precum cele semnalate recent. Evident, în fiecare an există şi cazuri mortale. Trebuie ştiut că această bacterie, în mod independent de diareea hemoragică, poate provoca alte simptome, cum ar fi insuficienţa renală mai ales la copii. Bacteria de care vorbim astăzi este o rudă apropiată cu cea cunoscută, care a produs probleme diverse după consumul de carne în special în restaurante fast-food, cum a fost un caz recent în Franţa. Aşadar este vorba aici despre lucruri care sunt rare, dar care în mod clar se produc în fiecare an, în toate ţările”, a spus Moutschen. El a subliniat că o măsură importantă de precauţie este spălarea legumelor înainte de a fi consumate.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.