3.9 C
Vaslui
31-mart.-2023

Cazurile de COVID se înmulțesc, fără a pune însă probleme spitalelor: „e o simplă răceală”

- Advertisement -
INFECȚII… Spitalele se aglomerează din nou cu pacienți infectați, dar autoritățile sanitare estimează că boala COVID-19 poate fi „chiar mai puțin decât o nouă gripă” , mai exact poate fi „o răceală obișnuită”.

MAI PUȚIN GRAV… Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că statisticile din ultima perioadă indică o dublare a numărului de infecții cauzate de SARS-CoV-2, el precizând că nu se înregistrează cazuri grave. Rafila estimează că boala COVID-19 poate fi „chiar mai puțin decât o nouă gripă” , poate fi „o răceală obișnuită” el amintind, în acest context, că există deja patru tipuri de coronavirus care produc îmbolnăviri în mod obișnuit, mai ales în sezonul rece.

„În mod evident, această creștere săptămânală, care practic dublează, de la săptămână la săptămână, numărul de cazuri avem deja 2 astfel de săptămâni consecutive – arată un trend ascendent, care, probabil, sper și din ceea ce au evaluat și colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, s-ar putea ca să dureze circa 4-5 săptămâni. Suntem la început. Din fericire, nu sunt cazuri grave. Marea majoritate sunt, dacă vreți, răceli banale, sigur, sunt și cazuri mai serioase, care necesită spitalizare. Noi monitorizăm deja modul de încărcare al unităților sanitare cu persoane care au nevoie de asistență medicală de acest tip. La ATI sunt relativ puține cazuri, la ultima raportare aveam 52 de cazuri la terapie intensivă, față de circa 1800 capacitate de a trata acești pacienți. Nu ne îngrijorează în acest moment și ceea ce vedem că se întâmplă și în alte țări probabil se va întâmpla și în România. Cazurile vor fi numeroase, important este că nu vor fi grave și pot fi tratate practic printr-o simplă izolare la domiciliu și un tratament simptomatic, eventual antiviral, dacă există persoane care au și alte afecțiuni sau care dezvoltă forme medii ale bolii”, a afirmat Alexandru Rafila. Acesta a reamintit că simulările realizate de Institutul de Sănătate Publică au estimat un număr maxim de aproximativ 10.000 de cazuri pe zi, în condițiile în care ultima statistică arăta o medie de 1.100 de noi îmbolnăviri zilnic.

„Cred că ne vom opri undeva în jur de 10-12.000 de cazuri înregistrate zilnic. Dar, repet, important nu este numărul de cazuri, importantă este evoluția acestor cazuri, dacă presupune sau nu spitalizare, dacă vor fi forme ușoare de boală la care un tratament simptomatic și izolarea timp de câteva zile s-ar putea să fie suficiente, atunci n-o să avem nicio problemă. Opinia mea este că evoluția acestei infecții – în general nu aș vrea să facem referire numai la acest val – va fi exact în acest mod: perioade de acalmie, urmate de perioade de infectare a unor categorii de oameni care nu au imunitate față de această variantă sau subvariantă a virusului”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Pai a fost dintoteauna o simpla raceala, dar cu protocolul criminal al OMS instaurat de kalaul Tataru ati uccis oamenii nevinovati! Ceasul tikaie!

   • Boala nu exista , pcr este frauda , o spune inventatorul pcr insusi , au fost platiti de Banca Mondiala si instruiti de OMS sa „trateze” „bolnavii” cu remdesevir care le distruge rinichii si umple plamanii cu apa , apoi sa-i bage la oxigen in coma , unde le dadeau oxigen industrial la presiune inalta si in 24 h aveau plamanii prajiti si erau morti.
    Spitalul primeste 30 000 de euro pentru fiecare mort de guvid , sunt platiti sa omoare oameni ca sa sperie populatia ca exista o pandemie.
    Scopul a fost injectarea oamenilor cu „vaccinuri” toxice care ucid in masa , dar in timp , si deci greu de identificat cauza mortii acum.
    Se moare subit – atacuri de inima , cerebrale , in somn , mor sportivi pe teren , etc …

   • Simplu, cretinele de asistente/infirmiere deschid robinetii la buteliile de oxigen la maxim, si crapa plamanii in oameni
    Nu-i o conspiratie, oricine face o vizita in spital poate observa treaba asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.