spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

CCR a decis renumărarea a 138.000 de voturi nule.

- Advertisement -

In urma desfăşurării lucrărilor de astazi, Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul articolului 146 din Constituţie şi al articolului 2 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi al prevederilor Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritate de voturi, a hotărât reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora de către Biroul Electoral Central pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central.

Este vorba despre 138.446 de voturi care au fost considerate nule, în cursul numărării voturilor.

PSD a cerut iniţial renumărarea voturilor nule, la Biroul Electoral Central, dar cererea a fost respinsă.

Presedintele PD-L Vaslui, deputatul Dan Marian, spune cã decizia Curtii Constitutionale nu se discutã, ci se executã. În ceea ce priveste posibilele rezultate în urma renumãrãrii voturilor, acestea nu vor fi, în orice caz, în mãsurã sã rãstoarne situatia, plasându-l pe Mircea Geoanã în fata lui Traian Bãsescu. La Vaslui s-au înregistrat 42 de voturi de nule, dintre care, pesedistii îsi revendicã 41, sustinând cã ele sunt valabile si intentionat au fost trecute la anulate.

“Din punctul meu de vedere, nu cred cã ce s-a numãrat în sectia de votare poate schimba acum rezultatul general al alegerilor. În ceea ce priveste cele 42 de voturi nule de la Vaslui, în cazul celor 41 pe care si le revendicã pesedistii, ei au luat în onsideratie nu stampila de pe buletinul de vot, ci niste urme de tus, dupã cum mi s-a spus. Este foarte posibil ca în urma renumãrãrii voturilor sã vedem cã PSD are mult mai putine decât crede”, a declarat Dan Marian.

De cealaltã parte, pesedistii vasluieni privesc punerea în practicã a deciziei Crutii Constitutionale cu sperantã si teamã în acelasi timp. “Decizia Curtii este corectã si în mãsurã sã arate cã dovezile depuse de PSD în ceea ce priveste fraudarea alegerilor sunt concrete. Rãmâne de vãzut ce rãspuns va da Curtea si în privinta celorlalte probe depuse, referitoare la modificarea proceselor verbale, în multe dintre ele numãrul voturilor fiind inversat. Este vorba despre voturi care îi apartineau lui Mircea Geoanã si, fiind mai multe decât cele pentru Traian Bãsescu, au fost inversate. Astept renumãrarea si cu teamã, fiindcã este foarte posibil ca persoanele care tin voturile sub cheie, pânã la decizia Curtii, sã le fi anulat de-a binelea”, a declarat senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

70 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.