spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Ce a decis justiția în cazul unui român amendat pentru neplata rovinietei chiar și după ce vânduse mașina

- Advertisement -

Judecătoria Galați a pronunțat o decizie cu rol de precedent în procesul deschis de un bărbat amendat pentru neplata rovinietei. Instanța a arătat că este suficient acordul de voință dintre părți pentru transferul de proprietate, iar neînscrierea în Registrul Național de Evidență nu este relevantă.

Judecătoria Galați a anulat pe 12 august un proces verbal de contravenție emis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin care un gălățean era amendat cu 250 de lei pentru neplata rovinetei. Decizia instanței nu este definitivă.

Mai exact, bărbatului i s-a imputat că, pe 31.08.2021, a circulat pe DN21, km 58+765m, fără a deține rovinietă valabilă. Bărbatul a contestat sancțiunea în justiție și a arătat că își vânduse mașina, astfel că noul proprietar era obligat, conform legii, să plătească rovinieta.

În replica, reprezentanții CNAIR au susținut că nu se poate ține cont de înscrisul sub semnătură privată prin care s-a efectuat înstrăinarea mașinii, câtă vreme actul nu a fost preluat în Registrul Național de Evidență…https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/ce-a-decis-justitia-in-cazul-unui-roman-amendat-2200620.html?utm_campaign=homepage&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.