spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Ce amendă riști dacă rupi o lalea pestriță. Avertismentul specialiștilor: „Este monitorizată și protejată permanent”

- Advertisement -

Laleaua pestriță atrage atenția în această perioadă datorită coloritului special. Specialiștii Romsilva spun că o putem admira, dar nu trebuie ruptă, pentru că este o floare rară și este protejată. Cine încalcă interdicția se va alege cu o amendă usturătoare.

Romsilva atrage atenția turiștilor asupra faptului că în această perioadă, în mai multe zone din țară, înfloresc lalele pestrițe.

Aceste lalele sunt flori declarate monument al naturii, protejate și supravegheate de specialiștii Romsilva. Persoanele care încalcă legea riscă amenzi de mii de lei.

„Vă rugăm să nu rupeți florile! Locul lor e în natură unde le puteți admira și fotografia dacă doriți să le păstrați ca amintire. Laleaua pestriță a început să înflorească în mai multe locuri din țară și atragem, din nou atenția asupra faptului că aceasta este o floare rară și protejată. Laleaua pestriță, Fritillaria meleagris, este declarată monument al naturii și este  monitorizată și protejată permanent de specialiștii Romsilva”, au precizat reprezentanții instituției…https://adevarul.ro/stiri-locale/suceava/ce-amenda-risti-daca-rupi-o-lalea-pestrita-2349302.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.