25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Ce au găsit ucrainenii când s-au întors acasă, după retragerea ruşilor: „Au plecat cu toate hainele”

Ucrainenii care s-au întors la locuinţele lor după plecarea soldaţilor ruşi şi-au găsit casele jefuite. Aceştia din urmă nu s-au mulţumit să fure, ci au provocat şi distrugeri. Unii cetăţeni au descoperit că ruşii au şi locuit în apartamentele lor. O platformă belarusă de investigaţii a publicat un video de pe camerele de supraveghere ale unui oficiu poştal, surprinzând ruşi aşteptând să trimită colete şi bunuri în Rusia.

„Oamenii i-au văzut încărcând de toate în camioane Ural, toate obiectele pe care le-au putut fura”, spune Natalia Samson care s-a întors la casa ei din satul Novii Bikiv (Cernihiv). Din casa ei a dispărut totul – de la bunuri de valoare la mărunţişuri: parfumuri, sticle de vin, un scuter, o pernă de decor şi o colecţie de monezi vechi.

Şcoala din sat a fost de asemenea prădată – ruşii au luat computerele, proiectoarele şi tot echipamentul electronic.

Ruşii au jefuit mai multe case din sat de unde au luat laptopuri, electrocasnice, alimente şi chiar o canapea. Au jefuit şi magazinele.

The Guardian a adunat dovezi din teritoriile ocupate şi apoi părăsite – sate şi oraşe- ce indică faptul că jafurile nu au fost izolate, ci sistematice.

Citeste mai mult: adev.ro/ra83tz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here