15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

CE COINCIDENTÃ! CE BLESTEM!

- Advertisement -

De la extaz la agonie, si invers

DEJA VU Bãietii lui Hizo au repetat isprava din meciul cu Lazio si dupã ce au întors scorul de la 0-1, au fost egalati dintr-o gresealã de marcaj. Scenariul de la Roma seamãnã izbitor cu cel de la Piatra Neamt, si are în prim plan aproape aceleasi momente si minute ca si în Italia. 0-1 la pauzã, penalty, eliminare, rãsturnare de scor si un egal în superioritate numericã. Îmbucurãtoare este puterea de revenire a “galben-verzilor”, dar mai îngrijorãtoare este relaxarea nepermisã a acestora, atunci când se aflã în avantaj.

Într-o grupã în care FC Vaslui era privitã drept “cenusãreasã”, legile fotbalului par sã sufere câteva modificãri. “Galben-verzii” se încãpãtâneazã sã tinã capul de afis în Europa, iar Sânmãrtean “riscã” sã intre în vizorul unor echipe importante. 2-2 la Roma, si 2-2 cu Zurich fac ca echipa antrenatã de Viorel Hizo sã fie acum pe locul doi în grupa D, înaintea celor de la Lazio. Cum ar fi fost însã, dacã Vasluiul avea suficientã maturitate si curaj pentru a pãstra avantajul pe tabelã, în cele douã runde. Am fi avut sase puncte, tot atâtea cât are si Sporting si am fi privit relaxati urmãtoarele meciuri, fiind aproape calificati. Asa, trebuie sã trecem prin chinurile de la Lisabona, si sã nu pierdem pe teren propriu cu Lazio si “afarã” cu Zurich. Chiar si cu aceste rezultate, FC Vaslui este în momentul de fatã cea mai demnã reprezentantã a României în cupele europene. Rãmâne însã frustrarea de dupã aceste întâlniri, jucate parcã dupã un plan diabolic de asemãnãtor. Am fost condusi la pauzã, am revenit în joc, am întors scorul, am avut un om în plus jumãtate de orã, dar ne-am pierdut cu firea sub greutatea rezultatului. Deageaba au muncit 90 de minute Sânmãrtean, Temwanjera, Pavlovic sau Wesley, dacã apãrarea a clacat fix când nu ar fi trebuit. Si Papp… Papp ar fi trebuit sã înscrie în ultimele minute. Singur în sase metri, acesta a luftat. Dar nu-i nimic. Lumea ne-a luat de fricã si abia de acum încolo Europa va auzi de Vaslui.

“Am avut aceeasi problemã ca la Roma”

Adailton a recunoscut cã echipa a avut aceeasi problemã ca la Roma, faptul cã fotbalistii nu au stiut sã gestioneze situatia favorabilã din finalul meciului. „Au fost douã reprize diferite, în prima ne-am descurcat mai bine, elvetienii au fost în dezavantaj, am încercat sã speculãm acest lucru, dar nu prea am putut. Au fost douã reprize complet diferite, am fãcut presiune, dar am luat un gol în prima reprizã. Apoi am reusit sã egalãm. Am avut aceeasi problemã ca si cu Lazio, am avut superioritate, dar nu am putut câstiga. Ne asteaptã meciuri foarte grele, si în campionat si în Europa League, unde dãm piept cu Sporting de douã ori. Va trebui sã ne luptãm bine pentru a le face fatã si portughezilor.”, a declarat dupã meci Martins Adailton.

Lisabona en-fanfare

Sporting Lisabona a învins-o pe Lazio si a fãcut sase puncte, fiind în momentul de fatã singura echipã aproape sigurã de calificare. Portughezii au demonstrat cã sunt o candidatã la trofeu, antrenorul Domingos Paciencia dorind sã repete traseul pe care anul trecut l-a avut cu Braga, echipã cu care a ajuns pânã în finala competitiei.

Sporting Lisabona s-a desprins în fruntea Grupei D, dupã ce a reusit sã o batã acasã pe Lazio Roma. Portughezii s-au impus cu 2-1 si au acumulat sase puncte, din tot atâtea posibile. Derby-ul grupei a fost unul în care gazdele si-au arãtat din plin forta ofensivã si au marcat douã goluri fabuloase. Tânãrul Van Wolfswinkel a înscris golul serii cu un cãlcâi superb, Klose a egalat pentru romani, dar Emiliano Insua, cu un voleu de la 30 de metri, a stabilit scorul final. Sporting este echipa pe care Vasluiul urmeazã sã o întâlneascã, iar “galben-verzii” sperã sã plece neînvinsi de pe arena Jose Alvalade

Clasamentul Grupa D

1. Sporting 4-1 6p

2. FC Vaslui 4-4 2p

3. Lazio 3-4 1p

4. FC Zurich 2-4 1p

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.