spot_img
25.3 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Ce este Visa Waiver, programul prin care românii ar putea intra fără viză în SUA. Criteriile de participare şi categoriile de cetăţeni eligibili

- Advertisement -

Visa Waiver este un program al guvernului american ce le permite cetăţenilor din ţările incluse acesta să călătorească în SUA ca turişti sau pentru afaceri pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a obţine o viză.

La acest program nu participă toate ţările şi nici toţi cetăţenii nu sunt eligibili pentru utilizarea acestuia. Secretarul american al Securităţii Interne, Alejandro Mayorkas, a declarat marţi că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări în Programul Visa Waiver, între care şi România Cei care călătoresc în cadrul programului trebuie să solicite autorizarea prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), sunt verificaţi la punctele de intrare în Statele Unite şi sunt înscrişi în Programul US-VISIT al Departamentului de Securitate Internă al Statelor Unite, se arată pe site-ul Ambasadei SUA în România, scrie Mediafax. Pentru ca o ţară să participe în program, trebuie să îndeplinească anumite condiţii, printre care cele legate de combaterea terorismului, imigrare, securitatea documentelor, managementul la graniţe. Cetăţenii ţărilor membre pot călători fără viză pentru vizite în scop turistic sau pentru afaceri timp de 90 de zile sau mai puţin, cu condiţia îndeplinirii următoarelor cerinţe:

deţin un paşaport cu un cip integrat (paşaport electronic);

se înregistrează online prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA);

îndeplinesc condiţiile standard ale programului visa Waiver.

Citeste mai mult: adev.ro/r1move

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.