Ce explicații găsesc românii pentru a ieși noaptea din casă. Bărbat din Galați: “Îmi place să admir cerul seara”

Români găsesc tot felul de scuze pentru a încălca restrcțiile de noapte. “Merg la un prieten ca să vorbim ceva secret”, așa le-a spus un gălățean jandarmilor care l-au întrebat de ce circulă pe stradă la ora târzie. Fără motive să iasă din casă, oamenii inventează diverse explicații, atunci când sunt prinși.

Dacă în Capitală, în prima noapte după impunerea restricțiilor, polițiștii au oprit zeci de oameni după ora 23.00, care au găsit motive pentru prezența lor pe stradă, istoria se repetă și la Galați. Într-o razie a jandarmilor în județ, aceștia au depistat mai multe persoane care nu aveau un motiv întemeiat să iasă. Niciunul dintre ei nu avea o declarație pe proprie răspundere, spun echipajele Jandarmeriei. Amenzile pentru încălcarea acestei reguli pot fi între 500 și 2.500 de lei.

Ce scuze au găsit gălățenii: 

“Mi s-a făcut poftă de un trabuc și am mers să-mi cumpăr unul.”

“Am ieșit pe stradă să văd dacă vă faceți treaba.”

“Merg la un prieten că avem un secret de discutat.”

“Îmi place să admir cerul seara, așa că am ieșit și în această noapte”.

Jandarmii din Galați care i-au găsit pe stradă pe acești oameni au aplicat mai multe avertismente.

Și în Capitală s-au dat amenzi încă din prima noapte de carantină. Printre cele mai inventive motive spuse de cei din București s-au numărat: 

“Nu m-a informat nimeni personal. La tv s-a spus așa: după ora 23, din ziua de azi, din lunea de azi, în cât suntem azi 9.11 am plecat de la ora 2.00 de acasă.”

“O secundă am uitat și mi-a căzut, o aveam la mine. Asta este, ce să fac?”

„- Nu am televizor acasă. Merg la prietena mea.
– Și domnul din partea dreaptă?
– El are televizor, dar e stricat! Scrie și în declarație” … https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ce-explicatii-gasesc-romanii-pentru-a-iesi-noaptea-din-casa-barbat-din-galati-imi-place-sa-admir-cerul-seara-1403052
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ