22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

Ce înseamnă să ai ghinion la BAC: să iei peste 9 la istorie, 8 la logică, dar să pici primul sub linie la limba română

- Advertisement -

REZULTATE… Ghinioanele se țin lanț de unii absolvenți din Vaslui, care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat. Nu a fost suficient că a picat comedia la limba română, pentru că, după aflarea rezultatelor, o parte dintre candidați se află la doar câte sutimi de sub linia celor admiși. Spre exemplu, unul dintre absolvenții Liceului „Mihail Kogălniceanu” a obținut note bune la istorie și logică – 9,25, respectiv 8,45, însă a picat la limba română cu 4,85. Mai multe cadre didactice din județ, consultate de redactorii Vremea Nouă, cred că fie s-a produs o greșeală, fie evaluatorii din Bacău au dat dovadă de exces de zel. „Mi-e greu să cred că un elev care reușește să facă eseul de la istorie nu poate să scrie ceva și la cel de la limba română. Este posibil să se fi făcut o greșeală, nu știu, dar sper să fi făcut contestație, pentru că eu cred că are șanse mari să primească cele 15 sutimi”, ne-a declarat un cadru didactic din județ. Într-o situație asemnănătoare acestui tânăr se află alți câțiva absolvenți de la aceeași unitate de învățământ. Doi dintre ei se află la 4, respectiv 5 sutimi de promovarea examenului.

Profesorii evaluatori din Bacău au corectat extrem de dur lucrările candidaților din Vaslui la proba de limba română.  Ba mai mult, aceștia au fost la un pas de a anula o lucrare. Pentru că unui candidat i s-a terminat pixul în timpul unei probe și a scris cu un alt pix, profesorii băcăuani au cerut comisiei județene din Vaslui efectuarea unei anchete care să arate dacă s-a întâmplat ceva, întrucât scrisul cu două nuanțe de pix se poate considera semn. S-au verificat camerele de supraveghere în care candidatul a dat examenul, s-a constatat că totul a decurs normal, iar evaluatorii au acceptat, într-un final, să corecteze lucrarea. Absolvenții vasluieni au fost nemulțumiți de modul în care le-au fost corectate lucrările la limba română și au făcut coadă la contestații. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, diferența între numărul notelor de 10 la limba română și cel înregistrat la celelalte probe este foarte mare. La limba română s-au obținut doar cinci note de 10 în județ, în timp ce la matematică și istorie (a doua probă) s-au obținut 88 de note maxime.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. La fiul meu nu am depus contestatie la limba romana si i-mi pare foare rau Daca as putea da timpul inapoi nu l-as opri de la contestatie Am o intrbare nu se mai poate face contestatie deoarece ar mai depune si altii

  2. Conducerea LMK! Atenție că aveți o profă de română care cam dă rateuri. In ultima perioadă este puțin în depresie și impactul este major asupra elevilor. Rămâne să o identificați dvs și să o reactivați. Vedeți de la ce clase sunt elevii care au gafat la BAC la lb. româna. Nu spun mai multe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.