12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

CE investighează cinci mari companii de telecomunicaţii, suspectate că ar fi făcut o înţelegere pentru a rezista concurenţei

- Advertisement -

Comisia Europeană suspectează cinci mari companii europene de telecomunicaţii, printre care şi Vodafone, de cartel în vederea concurării cu Apple şi Google. Oficialii le-au solicitat companiilor informaţii despre discuţiile pe care le-au purtat referitoare la acest subiect.

Cele cinci companii au avut mai multe întâlniri pe acest subiect. Prima a avut loc în octombrie 2010, la Paris. Întâlnirile s-au concentrat pe sistemele de operare şi capacitatea de a administra traficul de date prin reţelele wireless, care este în creştere puternică.

La întâlnirile vizate ar fi participat şi jurişti ai unei asociaţii comerciale, care reuneste 800 de companii.

Comisarul pentru industria digitală, Neelie Kroes, a spus că inspectorii vor analiza dacă operatorii aplică tarife prea mari companiilor concurente, pentru accesul la reţele.

Pe de altă parte, companiile reclamă incorectitudinea unor companii americane precum Apple şi Google, ale căror servicii video au devansat ofertele online ale companiilor de telefonie.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.