spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Ce jocuri face primarul orasului Murgeni?

- Advertisement -

ZVONURI POLITICE Aparitie surprinzãtoare, vineri, la reuniunea de campanie a organizatiei judetene UNPR. Primarul orasului Murgeni, Ioan Buta, a apãrut pe holuri, înainte de sedintã, alãturi de deputatul Sergiu Vizitiu, presedintele organizatiei judetene. O miscare explicabilã, cumva, dacã luãm în calcul cã deputatul Vizitiu este reprezentantul Colegiului Murgeni în Parlamentul României. Totusi, prin oras se spune cã, în urmã cu câteva sãptãmâni, primarul ar fi participat la lansarea de la Bucuresti a candidatilor la europarlamentare, alãturi de primarii PSD. Edilul de Murgeni ar vrea, se spune, sã intre în alianta aflatã acum la guvernare, desi cocheteazã si cu Ion Vrânceanu, de la Miscarea Popularã, prin consilierul sãu personal, mai spun oamenii din Murgeni. „Nu este adevãrat. Eu sunt membru PP-DD, mã înteleg foarte bine cu dl. deputat Sergiu Vizitiu, am discutat câteva probleme de administratie, nimic mai mult”, spune primarul Buta, contactat de reporterii VRN.

„Nimeni nu stie ce jocuri face primarul nostru. A fost alãturi de PSD la lansarea candidatilor la alegerile europarlamentare, cu viceprimarul pesedist, se aude cã ar fi discutat si cu Ion Vrânceanu, de la PMP, sã aducã voturi pentru acest partid, iar mai nou am aflat cã merge si alãturi de UNPR”, a spus un locuitor din Murgeni. Dupã ce a câstigat primãria pe mâna Partidului Poporului, Buta a realizat cã nu va obtine prea multã sustinere pentru proiectele sale, de la PP-DD, asa cã si-a cãutat aliati în politica localã. Oamenii din Murgeni bârfesc si spun cã primarul ar fi mers la lansarea candidatilor PSD la alegerile europarlamentare, de la Bucuresti, alãturi de viceprimarul pesedist si de alti primari social-democrati din zonã. În plus, vineri, înainte de sedinta de analizã a UNPR, primarul Buta a fost vãzut alãturi de deputatul Sergiu Vizitiu, presedintele organizatiei judetene a Uniunii Nationale pentru Progresul României. Nu se stie ce au discutat cei doi, cert este cã primarul a stat câteva minute în compania parlamentarului din colegiul sãu, dupã care a plecat. Prin oras se spune cã Sebi Butnaru, consilierul primarului, ar fi intrat în cãrti cu Miscarea Popularã, dupã ce edilul ar fi bãtut palma cu Ion Vrânceanu si i-ar fi promis voturi pentru PMP. Butnaru, spun sursele noastre, ar fi început sã facã listele cu membri ai Miscãrii Populare, la sectiile de votare din oras, în timp ce alti membri ai PMP au fost scosi din calcule. Primarul Buta sustine cã nu sunt decât minciuni, ceea ce se spune despre el. „Sub nicio formã nu am trecut la alt partid. Am mers la Vaslui si m-am întâlnit cu dl. deputat Vizitiu, este parlamentar pe colegiul meu, si i-am cerut sprijinul în anumite proiecte pe care le am pe partea administrativã. Nu am fost nici la Bucuresti, la PSD, cum spuneti, sunt doar zvonuri ale unor oameni care nu prea au treabã cu administratia. Consilierul primarului nu este implicat în niciun fel alãturi de Miscarea Popularã, are destule alte treburi de fãcut. Sunt membru al Partidului Poporului, particip la sedintele de partid, restul sunt zvonuri ale unor persoane rãutãcioase”, explicã primarul de la Murgeni.

Ion Vrânceanu, din ce în ce mai implicat pe Valea Prutului

Adevãrat sau nu, chestiunea cu consilierul primarului Buta care ar face jocurile Miscãrii Populare în Murgeni scoate la ivealã manevrele fostului liberal Ion Vrânceanu. L-am sunat pe deputatul Tudor Ciuhodaru, presedintele PP-DD Vaslui, dacã are cunostintã despre plecarea din partid a primarului Buta. „Nu stiu nimic, întrebati-l pe primar”, a spus Ciuhodaru. Totusi, circulã si alte zvonuri în zonã, cum cã Ion Vrânceanu a devenit foarte activ în comuna Dimitrie Cantemir, unde ar fi încercat sã-l cumpere, la propriu, pe primarul interimar Antohi, promitându-i o sumã de bani dacã va merge alãturi de Miscarea Popularã. Se pare cã manevra lui Vrânceanu a esuat, iar Antohi a rãmas la PNL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.