Ce norã frumoasã are primarul Ciupilan! (foto)

Nuntã ca-n povesti la Husi

EVENIMENT Sâmbãtã noaptea, la Husi, s-a bãtut recordul judetean absolut în materie de nunti, toti cei aproape 500 de invitati care au ajuns la evenimentul organizat de primarul Ioan Ciupilan cu ocazia cãsãtoriei fiului sãu, Stefan cu aleasa sa, Roxana, au spus cã n-au mai vãzut niciodatã o nuntã atât de mare. Primarul Husului si-a dovedit încã odatã calitatea de bun organizator, reusind nu doar performanta de a gãzdui atâtia oameni, care sã se simtã excelent la petrecere, dar a si transformat totul într-un adevãrat spectacol al bunului gust si al traditionalismului, reprezentativ pentru “orasul dintre vii”!


Husenii nu s-au dezmintit nici de aceastã datã! Cu prilejul cãsãtoriei lui Stefan, fiul primarului Ciupilan, au fãcut dovadã cã nicãieri ca în “orasul dintre vii” nu se petrece mai strasnic! Fãrã “fite”, fãrã calesti poleite, stoluri de porumbei albi sau te miri ce mâncãruri exotice, primarul Ioan Ciupilan a demonstrat cã cea mai frumoasã nuntã este aceea gânditã în stil pur traditional, cu sãrmãlute moldovenesti, cu dulcele vin de Husi, dar si cu un taraf de lãutari, care sã nu lase mesenii sã plece acasã pânã la revãrsarea zorilor. Norocosii care s-au aflat pe lista invitatilor s-au minunat sã vadã cum în curtea salonului “Mãriuca” a rãsãrit peste noapte un cort imens, pregãtit pânã în cele mai mici detalii pentru a primi multimea de invitati. “Totul în cort era în nuante de alb si visiniu, decorat frumos, cu candelabre pe sus, cu tot cu trebuie. În salon nu ar fi încãput oamenii sau ar fi fost prea cald. Asa, totul a fost afarã si a fost rãcoare, puteai dansa în voie, nu a fost deloc înghesuialã, cu toate cã erau sute de oameni acolo”, povestesc nuntasii.

Liderii judetului, în aceeasi horã la nunta de la Husi!

PARADA VIP-URILOR! Asa cum era de asteptat, toate floarea politicii vasluiene s-a silit sã ajungã la nuntã, la Husi! Patru parlamentari (Dan Marian, Dan Bordeianu, Doina Silistru si Adrian Solomon) conducerea Consiliului Judetean în formulã completã (presedintele Vasile Mihalachi si vicepresedintii Dumitru Buzatu si Corneliu Bichinet) oameni de afaceri de pretutindeni din judet, între care s-au distins vechii camarazi ai lui Ciupilan, marii constructori ai zonei, cu totii au onorat invitatia primarului de la Husi, la un eveniment care, practic, nu se merita a fi ratat! Cu toate acestea, nici categoria “mari absenti” nu a rãmas necompletatã, aici trecându-se numele primarului de la Bârlad, Constantin Constantinescu, dar si al prefectului Levente Csaba Szekely. Dacã prefectul este în concediu, primarul Constantinescu si-a serbat sâmbãtã ziua numelui si absentul sãu poate fi, asadar, unul motivat. “Sã stiti cã la nuntã nu au fost doar oameni cu functii înalte, ci si oameni simpli, huseni cu care el este prieten, coleg la Primãrie, au fost si consilieri locali, colegi si amici ai mirilor, oameni obisnuiti, cãrora le-a fãcut plãcere sã vinã. Toti au fost la fel de bine primiti si asta a contat cel mai mult”, au mai spus invitatii. Nici mãcar la nunta fiului sãu, Stefan, primarul Ciupilan nu a “scãpat” de eternul sãu opozant, Liviu Iacob, care a fost prezent la eveniment, alãturi de sotia sa, profesoara Manuela Iacob. Pânã si el a avut cuvinte de laudã pentru organizare: “Politica e politicã si petrecerea e petrecere. Am onorat invitatia primarului Ciupilan si trebuie sã recunosc faptul cã organizarea a fost perfectã. Mi-a plãcut ideea cortului fãcut afarã, mirii au fost deosebiti (mireasa frumoasã, la fel si Stefan, un bãiat delicat) si muzica, dupã pãrerea mea, a fost ireprosabilã. S-a dansat mult, s-a mâncat bine si, sincer vã spun, a fost cea mai reusitã nuntã de pânã acum la care am fost”, a spus Liviu Iacob, care, mai în glumã, mai în serios, a inserat si urmãtoarea precizare: “La cum stiti cã eu îmi spun punctul de vedere, dacã era ceva de criticat, eram primul care spuneam. Dar totul a fost foarte bine”, a completat consilierul.

Cum sã faci nuntã mare în “patria Busuioacei de Bohotin” fãrã vinul care marcheazã destinul acestui oras?!

MASÃ MARE! Încã odatã, Ciupilan a demonstrat cã dacã vrei sã ai un eveniment de succes, înr-o zonã cum e Husul, secretul este…respectarea traditiei! De aceea meniul a fost unul clasic, în care sãrmãlutele aburinde au avut locul lor de cinste, la fel si friptura cu cârnãciori. Fireste, vinul a fost de la Casa de Vinuri Husi, fiindcã, nu-i asa, cum sã faci nuntã mare în “patria Busuioacei de Bohotin”, fãrã vinul care macheazã destinul acestui oras! N-au lipsit antreurile, preparate cu bunãtãti marca “Prodcyp”, toate proaspete si numai bune de gustat. Singurul element inedit a fost reprezentat de echipa de barmani, adusã special pentru a prepara cocktail-uri pentru toti invitatii, fiecãruia, dupã preferintã.

Ciupilan: “Am vrut sã le spun Roxanei sI lui Stefan cã fericirea lor este si fericirea noastrã, a pãrintilor”

SENTIMENTAL La un asa eveniment, nu este de mirare cã toatã noaptea s-a dansat pe muzica trupei Provincialii, a “Trandafirului de la Moldova” si a Matildei Pascal Cojocãrita, iar zorii i-au prins pe nuntasi tot acolo! Ieri, primarul Ioan Ciupilan, obosit de atâta efort, dar fericit cã unul din cele mai importante evenimente din viata, sa, cãsãtoria bãiatului, a fost cu succes, a spus cã datoreazã multumiri tuturor celor care au vrut sã fie alãturi de el, în aceste clipe frumoase: “A fost frumos si am muncit mult pentru ca nunta aceasta sã fie asa cum meritau cei doi miri, Stefan si Roxana. Le multumesc tuturor celor care au fost alãturi de noi, multumesc familiei mele care a muncit alãturi de mine, ca totul sã fie frumos. Am vãzut cã nuntasii s-au simtit bine si asta m-a fãcut fericit”, a spus Ciupilan. Pentru cã emotiile l-au împiedicat sã le transmitã lui Stefan si Roxanei mesajul sãu pregãtit la cununia civilã, lacrimile înecându-I cuvintele, primarul a vrut acum sã îsi continue sirul gândurilor: “Am vrut sã le spun Roxanei sI lui Stefan, cã le urez tot binele din lume. Cã îi iubesc foarte mult si cã vreau sã fie fericiti. Am vrut sã le spun cã le doresc sã aibã copii frumosi si sãnãtosi si sã stie cã fericirea lor este si fericirea noastrã, a pãrintilor. Asta am vrut sã le spun la Primãrie, dar m-am emotionat, pentru cã, stiti cum se spune, odatã îmi însor bãiatul”, s-a mândrit primarul Husului, Ioan Ciupilan.
38 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ