spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

Ce pedepse riscă jucătorii României care au cântat „imnul Ținutului Secuiesc” + cei 3 sportivi care au plecat la vestiare

- Advertisement -

Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei, a reacționat după ce hocheiștii României au cântat „imnul Ținutului Secuiesc” la finalul unui meci cu Ungaria.

Doar 3 dintre „tricolori” au mers la vestiare în timp ce colegii lor s-au aliniat în fața fanilor maghiari. Alexandru Hălăucă s-a declarat stupefiat de cele întâmplate și a dezvăluit că urmează să se ia măsuri, după o ședință a Biroului Federal.

„Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile și știu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgență Biroul Federal, pentru joi, și urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple așa ceva! Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheață când a început să se cânte imnul secuiesc. Inițial, la stația de amplificare s-a pus imnul Ungariei și s-a ridicat drapelul Ungariei. Așa se procedează, se cântă imnul echipei câștigătoare. Nu știu dacă jucătorii au cântat și imnul Ungariei, dar știu că mulți au rămas pe gheață și au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru și pe vremea când era președintele Federației domnul Barna (n.r. – Tanczos Barna, în prezent ministru al mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR. Acesta a fost prezent în tribună, la meciul cu Ungaria).Trei jucători – Berdilă, Gliga și Mircea Constantin – s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke și alții de alte etnii, au rămas pe gheață, în partea opusă galeriei Ungariei. Biroul Federal va lua măsurile care se impun, Cazul va ajunge și la Comisia de Disciplină a Federației. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Laszlo Hodoș, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă pentru GSP.rohttps://www.digisport.ro/hochei/ce-pedepse-risca-jucatorii-romaniei-care-au-cantat-imnul-tinutului-secuiesc-cei-3-sportivi-care-au-plecat-la-vestiare-1676215

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.