spot_img
16.2 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

Ce profesori cuminti!

- Advertisement -

FELICITÃRI În timp ce sute de profesori au protestat în Bucuresti si în alte judete solicitându-i ministrului Educatiei sã nu îsi asume rãspunderea pe Legea Educatiei, dascãlii vasluieni nu au fost solidari cu protestul colegilor lor. Pentru gestul lor, conducerea ISJ Vaslui i-a felicitat!

Desi învãtãmântul vasluian stã pe un butoi de pulbere care ar putea exploda din clipã în clipã din cauza salariilor mizere, a nedecontãrii navetei cadrelor didactice, precum si a deficientelor din unitãtile scolare, conducerea Inspectoratului Scolar sperã ca niciun cadru didactic nu va trece la organizarea unui protest spontan asa cum s-a întâmplat în alte judete. Drept pentru care sefii ISJ Vaslui au organizat o conferintã de presã( prima de la numirea noii echipe!) pentru a aduce multumiri dascãlilor pentru cã nu au intrat în grevã, asa cum au fãcut-o altii. “Vreau sã multumesc profesorilor care au intrat astãzi la ore. Vreau doar sã vã informez cã în toate scolile din judetul Vaslui, orele s-au desfãsurat în proportie de 100%. Nu am primit nicio informatie din teritoriu cã ar fi existat vreo manifestare spontanã în unitãtile de învãtãmânt din judetul Vaslui. În cadrul unei videoconferinte cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a transmis cã au fost cadre didactice care au pichetat partidele aflate la putere, însã acestea erau în afara orelor de curs”, a declarat Mihaela Cososchi, inspector scolar general în cadrul ISJ Vaslui. În comparatie cu alte judete, Vasluiul stã bine la capitolul salarii pentru profesori. Nu sunt probleme cu asigurarea lor si nici nu vor fi în viitorul apropiat. “Fondurile pentru salarii în sistemul educational vasluian sunt asigurate într-un procent de 100% pânã la 31 decembrie 2010 inclusiv, bineînteles cu diminuarea aferentã, inclusiv pentru liceele vocationale”, a tinut sã precizeze Vasile Ursanu, inspector scolar general adjunct al ISJ Vaslui.

Gata si Legea educatiei!

În cadrul conferintei de presã, sefa ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi a anuntat cã pe site-ul Edu.ro a fost postatã Legea Educatiei. “O noutate constã din faptul cã fiecare unitate scolarã va întocmi în aceastã sãptãmânã propuneri la acest proiect, amendamente care vor fi luate în serios. Pânã miercuri ne-am propus sã le centralizãm si sã le transmitem pânã vineri Ministerului”, a mai precizat Mihaela Cososchi.

O lege pe (ne)placul dascãlilor

Noul proiect al Legii educatiei propune ca învãtãmântul obligatoriu sã fie pânã la 16 ani, adicã va fi introdusã si clasa a IX-a în cadrul gimnaziului. În cadrul aceluiasi proiect mai este propusã si includerea clasei pregãtitoare în învãtãmântul obligatoriu. “Din toatã legea propusã pentru educatie, cea privind portofoliile copiilor ridicã multe semne de întrebare din partea dascãlilor. Ar însemna ca toti copiii sã meargã la olimpiade sau se vrea înlocuirea tezelor unice cu olimpiadele?! Din pãcate, multe scoli au inventat reviste la toate materiile la care elevii sunt obligati sã scrie articole”, este de pãrere un profesor vasluian. Un alt amendament la Legea Educatiei care îi deranjeazã la fel de mult pe dascãli este si cel privitor la faptul cã profesorii care îsi mediteazã elevii de la clasã vor fi exclusi din învãtãmânt. Nici sindicalistii din învãtãmânt nu sunt de acord cu asumarea rãspunderii pe Legea educatiei. FSLI considerã cã asumarea rãspunderii va însemna generatiile de elevi “cobai”, pe care fiecare ministru al Educatiei va face în continuare experimente.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.