Ce scrie presa internaţională despre incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Reuters, Associated Press, BBC, Al Jazeera, ABC, Deutsche Welle relatează despre incendiul produs sâmbătă seară la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu moartea a zece pacienţi şi cu rănirea gravă a unui medic care a încercat să-i salveze. Un material Associated Press preluat de o parte semnficativă a presei din Statele Unite menţionează că Spitalul din Piatra Neamţ este recunoscut pentru istoricul managamentului prost, doar în ultimul an având opt manageri diferiţi numiţi de guvern. Actualul manager, Lucian Micu, nu a împlinit nici măcar trei săptămâni în funcţie, notează jurnaliştii AP, fiind numit după ce managerul anterior a demisiont după ce pacienţii suspecţi de COVID-19 au fost lăsaţi să aştepte în frig un consult.

Majoritatea publicaţiilor străine amintesc de tragedia din clubul Colectiv. Associated Press punctează faptul că ancheta în cazul de la Piatra Neamţ va fi condusă de un procuror care a lucrat şi la dosarul Colectiv.

„Un incendiu ucide zece persoane într-un spital COVID românesc”, transmite Reuters.   „Zece persoane au murit într-un incendiu  la o secţie de terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus”, scrie Sky News.

„România – Incendiu la o unitate de terapie intensivă pentru pacienţi cu COVID-19”, notează ABC News.

„Covid – un incendiu la un spital ucide cel puţin 10 pacienţi infectaţi, scrie BBC.   Site-ul Al Jazeera scrie despre incendiu, comentând: ”Ţara cu 19 milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Sistemul său sanitar precar suferă din cauza numărului insuficient de medici, în special în oraşele mici”.

„Zece oameni mor în urma unui incendiu într-un  spital românesc”, scrie Deutsche Welle.

Citeste mai mult: adev.ro/qjtf6s
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ