spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Ce se întâmplă cu cele 3 milioane de români care au RCA la City Insurance în caz de faliment

- Advertisement -

City Insurance, cel mai mare asigurător din România și cel mai mare emitent de polițe RCA din țară, cu trei milioane de clienți, are probleme financiare și trebuie să vină până sâmbătă, 4 septembrie, cu 148 de milioane de euro pentru a putea să-și desfășoare mai departe activitatea. Mai exact, compania nu are rezerve destule pentru a acoperi polițele emise.

În acest moment, City Insurance este administrată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat amenzi de 10,9 milioane de lei și a suspendat în iunie managementul societății.

Pentru a acoperi gaura financiară, acționarii City au adoptat în luna iulie emiterea a 783 de milioane de acțiuni cu o valoare nominală de un leu, echivalentul a peste 150 de milioane de euro. Vehiculul olandez de investiții I3CP a anunțat zilele trecute că a subscris toate acțiunile emise, potrivit Ziarului Financiar. Însă Economica.net a scris că acesta nu a vărsat și banii și că a virat în contul companiei doar un leu până la data de 29 august. Ce spune compania Libertatea a solicitat oficial atât ASF, cât și City Insurance să spună dacă până la acest moment vehiculul de investiții I3CP a adus banii și ce se întâmplă cu clienții și cu service-urile în caz de faliment.
Citeşte întreaga ştire: Ce se întâmplă cu cele 3 milioane de români care au RCA la City Insurance în caz de faliment

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.