spot_img
8.6 C
Vaslui
08-dec.-2024
spot_img

Ce se întâmplã în corp dacã mãnânci mãrar zilnic? Fã cunostintã cu un supereroul verde

- Advertisement -

INCREDIBIL…Aparent simplu, dar plin de surprize, mãrarul ascunde beneficii care ar putea sã îti transforme complet starea de sãnãtate. În primul rând consumul de mãrar zilnic conduce la o digestie perfectã, dacã te lupti cu balonarea sau disconfortul abdominal. Aceastã plantã stimuleazã digestia si te scapã de senzatia de greutate. În al doilea rând, mãrarul este un detoxifiant natural, cu un continut puternic de oxidanti si ajutã corpul sã elimine toxinele. Practic, e un aliat pentru un ficat sãnãtos si plin de energie. Aceastã plantã contine calciu. Consumul zilnic poate ajuta la mentinerea oaselor puternice, reducând riscul de osteoporozã si alte probleme legate de densitatea osoasã. Este de asemenea si un calmant natural dupã o zi stresantã, un pic de mãrar poate avea un efect de calmare. Compusii sãi esentiali relaxeazã si echilibreazã sistemul nervos. Cu Vitamina C si antioxidantii, mãrarul întâreste sistemul imunitar si te ajutã sã lupti împotriva infectiilor. Este si un diuretic natural, care te scapã de retentia de apã si te simti mai usor. Ajutã chiar si la mentinerea sãnãtãtii pielii, luptând împotriva îmbãtrânirii premature. În concluzie, mãrarul este un supererou verde, pe care meritã sã îl ai zilnic în alimentatia ta.

Mãrarul în bucãtãrie este de fapt si un medicament pe mãsura aromelor sale

Mãrarul este o plantã aromaticã folositã îndeosebi în preparatele cu specific european sau asiatic. Poate oferi savoare unui numãr mare de mâncãruri, putând fi adãugat în cele pe bazã de somon sau cartofi, în salate, în sosuri. Mãrarul are multe proprietãti benefice pentru organism, pe care le poti afla citind în continuare. Pe lângã faptul cã oferã o aromã particularã mâncãrii, mãrarul contine mai multi nutrienti ce pot contribui la ameliorarea unor probleme usoare, precum tulburãri digestive, halitozã (respiratia neplãcutã) sau colicile la bebelusi. Bolile cardiovasculare reprezintã principala cauzã de mortalitate la nivelul întregii planete. Specialistii sustin însã cã circa 75% dintre acestea pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viatã sãnãtos, din care fac parte o dietã sãnãtoasã si echilibratã, renuntarea la fumat si practicarea exercitiilor fizice adaptate necesitãtilor fiecãrei persoane. Flavonoizii din mãrar sprijinã reducerea factorilor de risc al bolilor cardiovasculare, precum hipertensiunea arterialã, nivelul ridicat al trigliceridelor, colesterolul LDL („rãu”) si inflamatia cronicã.

Mãrarul util în scãderea glicemiei

Nivelul foarte ridicat al glicemiei este îngrijorãtor si creste riscul de a dezvolta afectiuni precum diabetul zaharat de tipul 2, rezistenta la insulinã, sindromul metabolic. Specialistii sugereazã cã mãrarul ar putea contribui la scãderea glicemiei. Contine o cantitate mare de antioxidanti. Acestia sunt compusi naturali ce contribuie la protejarea celulelor împotriva efectului dãunãtor al radicalilor liberi. Alimentele care contin antioxidanti pot fi de ajutor la reducerea inflamatiei cronice si a prevenirii unor afectiuni precum boala Alzheimer, boli cardiovasculare, artrita reumatoidã si a unor tipuri de cancer. Printre antioxidantii pe care îi contin atât planta, cât si semintele de mãrar se aflã flavonoizi, terpenoide, tanini si vitamina C (ce are proprietãti antioxidante).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.