Ce secret ascunde Alex Pascanu la Bogdãnesti? Totul a iesit la ivealã dupã meciul cu Ungaria

DEZVÃLUIRI… Sâmbãtã searã a fost o zi agitatã în familia lui Alex Pascanu, fundasul de fier al nationalei de tineret a României. Emotiile si presiunea meciului cu Ungaria din turneul final al Euro U21 a fost mai resimtitã de mama lui Alex, acasã, decât pe teren de tânãrul de la Bogdãnesti, care a fãcut un meci magistral în fata elevilor antrenati de Zoltan Gera, învingându-i cu scorul de 2-1. Cel care ne-a dezvãluit trãirile din familia tânãrului fotbalist este primarul comunei Bogdãnesti, care este si nasul de botez al fotbalistului. Acesta a intrat pe WhatsApp cu mama lui Alex, dupã ce acesta a marcat (min.87) si a vorbit pânã la finalul partidei. La un moment dat, ne-a dezvãluit primarul, mama lui Alex a exclamat: “Mã doare inima, nu mai pot!”. Si nu a fost singurul amãnunt pe care ni l-a dezvãluit, în exclusivitate, primarul Ioan Dorobantu. Acesta ne-a spus cum si-a fãcut tânãrul fotbalist buletin de Bogdãnesti, dar si ce investitie îsi face în comuna natalã.

La Bogdãnesti, când joacã nationala de tineret, e ca pe vremurile lui Ceausecu când începea serialul Dalas. Nu e nimeni pe stradã, toatã lumea stã lipitã de televizor pentru a-l vedea pe tânãrul minune de la Bogdãnesti, Alex Pascanu, un fotbalist jumãtate român, jumãtate englez. Nanul acestuia este chiar primarul din comunã, Ioan Dorobantu, un fost medic veterinar, exact ca tatãl lui Alex. Acesta ne-a spus cã este un mare microbist, însã de când joacã finutul sãu la nationala de tineret, meciurile României sunt mai ceva ca Sfânta Liturghie. “Când joacã Alex la nationalã stau tintã la televizor si nu mai stiu de nimic. Eu de obicei mã plictisesc repede la televizor si mut tot timpul canalele, dar la meciurile lui Alex e lege, nu mutã nimeni canalul, indiferent de ce se întâmplã, chiar dacã cade vreo bombã. Se uitã si nevastã-mea si stã si ea sãraca cu sufletul la gurã, desi nu întelege mare lucru”, recunoaste primarul. Acesta ne-a fãcut o dezvãluire. De douã luni, Alex e cetãtean cu acte în regulã la Bogdãnesti. Are buletinul fãcut cu domiciliu în comunã. “Acum pot sã vã spun un secret. Alex Pascanu are buletin de Bogdãnesti. Putea sã aibã acte de Anglia, de Spania sau buletin de Cluj, de exemplu, dar el a ales acum douã luni sã aibã scris ca domiciliu, comuna noastrã. Vã dati seama cã pentru mine e o mare mândrie si un câstig pentru comunã. Pot sã spun cã datoritã lui, noi am iesit în lume si dacã se stie de Bogdãnesti la nivel national si nu numai e gratie acestui tânãr remarcabil”, a mai spus Dorobantu.

Fundasul nationalei de tineret îsi face casã de vacantã la Bogdãnesti

Primarul ne-a dezvãluit povestea de viatã a familiei lui Alex Pascanu. “Bunicii de pe mamã ai lui Alex sunt din comuna noastrã. Acum sunt pensionari, au fost cadre didactice. Lor le spune, dupã familie, Anton, iar Alex îi iubeste foarte mult. Tatãl e de loc din Murgeni si a venit la noi, dupã ce s-a cãsãtorit. Având niste socri de exceptie, s-a autoproclamat si el fiu al satului Bogdãnesti. Mama si tatãl finutului meu au plecat acum 18 ani în Anglia. Mama a terminat zootehnia, tatãl este medic veterinar. Acum administreazã o fermã în Anglia, iar patronul lor are foarte mare încredere în ei. Practic, ei conduc afacerea. Sã stiti cã au luat-o de jos, au cules cãpsuni si au urcat usor, usor, prin munca lor. Povestea lor de viatã e una foarte frumoasã. Patronul fermei le-a dat mâna liberã si la angajãri, iar 90% din oamenii noi angajati acolo sunt din comuna noastrã. Vã dati seama ce e un dar sã avem asa oameni în comuna noastrã.

Alex a început fotbalul pe la 6-7 ani, la Leicester si s-a dovedit încã de pe atunci a fi un mare talent. Am fost în Anglia le el si am asistat la câteva antrenamente. Juca vârf la început de carierã. De asta are tendinta mereu sã vinã în fatã si sã încerce sã marcheze. La un meci, la care am participat si eu, chiar marcase douã goluri. Eram asa mândru de finutul meu! De multe ori îmi mai spune câte unul cã am avut mânã bunã cu Alex când l-am botezat, dar credeti-mã! Nu am niciun merit, e doar talentul si munca acestui bãiat educat frumos, cã doar Doamne iartã-mã, nu i-am fi pus noi ceva în scãldãtoare la botez”, a spus mândru primarul. Acesta ne-a mai dezvãluit un secret, entuziasmat de victoria de asearã împotriva Ungariei. “Asearã am vorbit cu pãrintii lui Alex, chiar dupã ce a marcat, pe WhatsApp. Ne-am bucurat mult, dar au fost si emotii mari. La un moment dat, pe mama lui Alex a luat-o cu inima de la emotii, dar a trecut totul când arbitrul a fluierat finalul meciului. Fiul ei marcase golul victoriei. Pot spune cã avem în comunã cel mai bun fotbalist al momentului din România. Noi ne mândrim cu asta, mai ales cã Alex e si el foarte legat de comunitatea noastrã. Acum vã dau ceva din casã. Acesta a început sã-si construiascã o casã de vacantã la noi în sat, unde va veni cu prietenii lui de la nationalã. Am vãzut proiectul. E unul foarte frumos. Acum sunt doar la nivelul fundației. Bunicii lui supravegheazã lucrãrile cu mare atentie. O sã vedeti, va iesi ceva de vis”, a mai povestit Ioan Dorobantu.

Primarul e hotãrât sã-si facã finutul cetãtean de onoare al comunei

RECUNOASTERE…Primarul Ioan Dorobantu vede în Alex Pascanu un potential ambasador al comunei. Stie cã, desi e la început de drum, acesta va ajuta mult comuna, al cãrei cetãtean este. Putem spune cã la Bogdãnesti viitorul sunã bine, când vine vorba de PR. “Noi o sã-l facem pe Alex cetãtean de onoare al comunei. Avem deja procedurile începute, de ceva timp, dar ne-am lenevit, nu stiu de ce si am întârziat un pic. Acest bãiat, de o politete iesitã din comun, ne face cunoscutã comuna în toatã lumea. Acum are de vreo douã luni si buletin de Bogdãnesti si vã dati seama cã pentru noi e mare lucru. Nu prea le-a convenit multora acest lucru, mai ales celor din Anglia, dar asta este. Alex e un mare patriot si îsi iubeste mult locurile natale, bunicii si cetãtenii din comunã. Noi,ca si comunitate avem numai de câstigat. Acum, cã si-a fãcut casã de vacantã la noi în sat, si noi va trebui sã ne ridicãm la nivelul lui. De abia astept sã vãd cu ce vedete va veni pe la noi”, si-a încheiat primarul povestea. Acesta îi tine pumnii pentru meciul cu Germania, când România are sansa sã se califice în sferturile turneului final al Euro U21.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ