Ce Spun Autoritățile: Mai Au Voie Sau Nu Copii Să Colinde De Crăciun

Anul acesta, Crăciunul va fi fără colinde. Colindătorii, care păstrează tradiții vechi de sute de ani, au decis în multe localități că anul acesta nu vor mai merge din casă în casă. În județul Argeș însă, autoritățile au decis să dea voie colindătorilor să ureze, dar în anumite condiții.

De altfel, chiar Comisia Europeană a adoptat o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție.

De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat.

Emanuel Soare, prefectul de Argeș, a explicat la Digi24 de ce a permis colindatul în jude.

„Permitem colindele, dar grupurile să nu fie mai mari de șase persoane, oamenii să poarte mască și să păstreze distanța”, a spus prefectul.

El a explicat că a permis această activitate pentru că rata de infectare în județ este plafonată și pentru că are încredere că oamenii vor respecta regulile.

„Ar putea fi un fel de debușeu pentru populația care suferă foarte multe alte restricții, dar suntem pregătiți să verificăm cum se vor desfășura aceste activități dacă nu se respectă regulile, vom sista activitățile.

Anticipăm că activitățile de colindat vor fi rare, ne bazăm că vor fi grupuri mici și că vor respecta măsurile.

Dacă vom constata că rata de infectare va fi în creștere, avem seturi de măsuri restrictive pe care le putem pune în practică”, a afirmat prefectul.

Mai mult, de Revelion vor fi interzise ieșirile în public!

„De sărbători, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi cât de mult posibil să limitaţi numărul celor cu care va întâlniţi”, a spus Arafat.

Întrebat dacă românii vor putea ieşi măcar în faţa casei sau a blocului în noaptea de revelion, secretarul de stat a răspuns:

„Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu.” Întrebat de colindat Arafat a răspuns: Sfatul este evitaţi acest lucru, chiar dacă e o tradiţie, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecţie creşte mult”.

”Toate limitările care au fost până acum, rămân în continuare valabile. De Revelion trebuie să stăm în casă sau în apropierea casei! Regulile sunt pentru a diminua contactul. Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile. Cei care ies în fața blocului și se întâlnesc acolo cu mai multe persoane se pun în pericol atât pe ei cât și pe cei din jurul lor. Trebuie să fim mai responsabili!”, a menționat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Din data de 9 noiembrie în România au intrat și încă sunt în vigoare mai multe restricții, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și carantina de noapte! Circulația pe timp de noapte este permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere. De asemenea, magazinele se închid la orele 21:00, iar circulația pe străzi poate fi făcută numai în baza unei declarații pe propria răspundere. … https://parintidenota10.ro/2020/12/22/ce-spun-autoritatile-mai-au-voie-sau-nu-copii-sa-colinde-de-craciun/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ