Ce sumă vor obţine voluntarii care vor accepta să fie reinfectaţi cu SARS-CoV-2 în numele ştiinţei

Tinerii care au avut anterior COVID-19 vor primi 5.000 de lire sterline pentru a fi expuşi deliberat la virus pentru a doua oară – într-un nou studiu efectuat în Marea Britanie de Universitatea Oxford, care îşi propune să vadă cum reacţionează sistemul lor imunitar. Studiul „provocării umane” de la Universitatea Oxford speră, de asemenea, să descopere ce doză de Coronavirus este necesară pentru a provoca o re-infectare şi ce poate însemna acest lucru pentru dezvoltarea imunităţii protectoare împotriva bolii, arată presa britanică, preluată de G4Media.ro.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care au fost anterior infectate în mod natural cu COVID vor fi recrutate şi expuse din nou la virus într-un mediu sigur şi controlat.   Participanţii vor fi în carantină timp de 17 zile şi vor fi observaţi de cercetători de la un spital până când nu vor mai fi expuşi riscului de a-i infecta pe alţii, primind o compensaţie de 5000 de lire sterline.

Ce au arătat datele din SUA

Cercetări recente au sugerat că infecţia anterioară ar putea să nu protejeze pe deplin tinerii în viitor. Un studiu efectuat în SUA care indică faptul că 10% dintre participanţi au ajuns să fie reinfectaţi.   Studiile de provocare umană au jucat un rol cheie în continuarea dezvoltării tratamentelor pentru boli, inclusiv malaria, tuberculoza, tifoida, holera şi gripa.

“Studiile de provocare ne spun lucruri pe care alte studii nu le pot face, deoarece, spre deosebire de infecţia naturală, acestea sunt strict controlate. Când îi reinfectăm pe aceşti participanţi, vom şti exact cum a reacţionat sistemul lor imunitar la prima infecţie COVID, exact când apare cea de-a doua infecţie şi exact cât de mult au primit virusul.” a declarat la Sky News profesor Helen McShane, care conduce studiul   „Pe lângă îmbunătăţirea înţelegerii noastre de bază, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care să prezică cu exactitate dacă oamenii sunt protejaţi de virus„, a adăugat ea.   Controalele regulate efectuate în anul după reinfectare vor ajuta la stabilirea răspunsului imun generat de virus – şi acest lucru ar putea contribui la crearea unor vaccinuri mai eficiente şi la o mai bună înţelegere a duratei imunităţii.

Citeste mai mult: adev.ro/qrt7q8
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ