Ce trebuie să ştii despre muşcătura de căpuşă. Recomandările medicului Tudor Ciuhodaru

Căpuşele sunt nelipsite vara, iar în lipsa unei dezinsecţii adecvate, parcurile sunt pline de aceste vietăţi.

Muşcătura de căpuşă este extrem de periculoasă, netratată corespunzător putând cauza boala Lyme. Boala Lyme este produsă de bacteria Borrelia burgdorferi şi poate fi transmisă la om prin muşcătura unei căpuşe infectate. Bacteria poate fi transmisă doar de căpuşele care se hrănesc cu sânge timp de 36-48 de ore.

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat pe Facebook conduita pe care trebuie să o adoptăm în situaţia în care suntem muşcaţi de căpuşe, dar şi cum trebuie să ne protejăm.

Atenție părinți și bunici. Vine sezonul căpuşelor. Sute de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an. Nici copiii nu au scăpat de aceste muşcături. 58 de copii au ajuns deja într-o singură zi la urgențe.
10 lucruri bine de știu despre muşcătura de căpuşă:

1. Riscul crește în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte cât şi a activităţilor în aer liber în zone populate de coloniile de căpuşe.

2. Atenţie la locurile de joacă ale copiilor.

3. Evitaţi zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare (spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori). …https://www.romaniatv.net/ce-trebuie-sa-stii-despre-muscatura-de-capusa-recomandarile-medicului-tudor-ciuhodaru_5549813.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ