1.3 C
Vaslui
04-feb.-2023

Ce vreme se anunță în weekend. Ploi puternice lovesc România. Unde ninge ca-n basme

- Advertisement -

Temperaturile rămân neobișnuit de ridicate, chiar dacă suntem în mijlocul iernii. În toate regiunile se anunță ploi, iar la munte vor fi precipitații mixte. Pe creste sunt prognozate ninsori. Treptat, valorile termice vor scădea în majoritatea regiunilor.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vineri, 20 ianuarie, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, dar se vor menține semnificativ mai ridicate decât normele climatologice ale datei, în special în sud-estul țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în toate regiunile, în timp ce la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile.

„Pe areale mici și trecător, precipitații mixte se pot semnala în a doua parte a intervalului și în zonele mai joase din regiunile intracarpatice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și izolat ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 6 grade Celsius în dealurile vestice și nordul Moldovei și până în jurul a 17 grade Celsius în Bărăgan și Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 și 7 grade Celsius”, anunță ANM.

În București, vremea va rămâne deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie, deși valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius.

Vremea se schimbă radical

Sâmbătă, valorile termice diurne vor continua să scadă ușor față de ziua anterioară, dar cu toate acestea vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu precădere în est și sud-est. Cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar va ploua în majoritatea regiunilor. La munte vor predomina ninsorile, dar pe alocuri precipitații mixte se pot semnala în a doua parte a intervalului și în zonele mai joase din regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 și 8 grade Celsius.

În Capitală, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 5 și 7 grade Celsius.

Și duminică se anunță tot fluctuații de temperatură, însă acestea se vor menține mai ridicate decât mediile specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în jumătatea de sud-vest a țării…https://adevarul.ro/stiri-interne/meteo/ce-vreme-se-anunta-in-weekend-ploi-puternice-2235941.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.